Turun Klubin uudeksi vetäjäksi Janne Kiviniemi

Klubi TurkuKonkurssiin ajautunut Turun Klubi sai lokakuussa tapahtuma- ja musiikkialan ammattilaisista koostuvan koalition pelastamaan live-toiminnan jatkumisen klubin tiloissa. Uudelleenkäynnistystyön aloittanut Turun päivä ja yö Oy lähti ensitöikseen hakemaan vetäjää uudelle klubille. Klubijohtajaksi on valittu turkulainen kulttuurivaikuttaja ja tapahtumatuottaja Janne Kiviniemi. Kaikkiaan tehtävään haki 60 henkilöä ympäri Suomen.

Kulttuurituottajan koulutuksen saaneella Kiviniemellä on lähes 25 vuoden kokemus bändi- ja konserttitoiminnasta sekä turkulaisesta klubikulttuurista. Turun Klubin historian osalta Kiviniemi muistetaan erityisesti elektroniseen tanssimusiikkiin keskittyneen HITTO-klubinsa myötä, jonka illat olivat lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Hän oli mukana tekemässä myös suosittua Sheikki Sheikki -klubikonseptia. Viime aikoina Kiviniemi on toiminut aktiivisimmin tapahtumatuotannon osalta Turku Modern -festivaalin parissa, jonka kokonaistuotannosta hän on ollut päävastuussa. Festivaalin kansainvälisiä ja kotimaisia vieraita on nähty myös Turun Klubin lavalla vuosien varrella. Kiviniemellä on myös vahva näkemys tapahtuma-alaan muusikon roolissa, tällä hetkellä 1981-punkyhtyeen riveissä.

Kiviniemellä on laaja kontaktiverkosto suomalaisiin alan toimijoihin useissa musiikin genreissä, joka lupaa tulevalle klubille monipuolista tarjontaa. Uusi klubijohtaja on tehnyt tapahtumatuotantoa musiikin lisäksi myös elokuvan, teatterin ja kuvataiteen parissa, muun muassa koululaisten kulttuurifestivaalin tuotantoa Turun kaupungin sivistystoimelle.

”Kyllä mä lähden tosi motivoituneena ja innolla tähän pestiin. Pitkään Turun musiikki- ja kulttuurielämää aktiivisesti seuranneena ja erilaisia juttuja tehneenä tämä on tietyllä tavalla ihan looginen jatke mun toiminnalle. Ja hieno vaihe päästä mukaan just nyt tässä uusiutumis- ja rakennusvaiheessa. Onhan tämä haastava homma, mutta en muuten koe mitään ihmeempiä paineita muuta kuin hyvässä mielessä. Ja projektin taustatiimissä on niin paljon kokemusta ja asiantuntemusta alalta, että aika ihanteellinen tilannehan tämä on. Turun kokoinen talousalue tarvii ehdottomasti yhden oikean tämän kokoluokan live/rock-klubin keskustan alueelle ja vaikea kuvitella parempaa jengiä toteuttamaan sitä”, Kiviniemi kertoo.

Janne Kiviniemi aloittaa tehtävässään vielä marraskuun aikana keskittyen loppuvuoden pelastettavien keikkojen tuotantoon sekä ensi vuoden ohjelman sekä klubikonseptin rakentamiseen yhdessä koalition kanssa. Suurin osa loppuvuodelle sovituista keikoista pystytään pelastamaan ja uusiakin keikkoja on loppuvuodelle sovittu. Harvakseltaan kotimaassa keikkaleva elektronisen musiikin tähtemme Huoratron valloittaa Klubin 28. marraskuuta. Artisti on juuri julkaissut ensimmäisen singlen tulevalta EP:ltään, jonka julkaisee kansainvälisesti arvostettu Last Gang Records. Perjantaina 18. joulukuuta Klubille saapuu genrerajoja rikkova, räjäyttävistä keikoistaan tunnettu Atomirotta, joka valmistelee parhaillaan toista albumiaan. Jouluaatonaattona 23.12. kuullaan metallisia versioita virsistä, kun lavalle nousee turkulainen Hevinkelium, jota luotsaa Kilpi-yhtyeestä tuttu Taage Laiho. Tapaninpäivänä 26.12. klubille saadaan keikkapaikkoja loppuunmyyvä rap-artisti Paperi-T. Live-kerros avaa ensimmäistä kertaa ovensa tulevana perjantaina 20. marraskuuta kahdella keikalla; alkuillassa esiintyy Samae Koskisen Korvalääke ja yökeikalla lavan valloittaa Pyhimys.

Uuden klubin avaamisesta tiedotetaan lisää lähiaikoina. Tulevaa ohjelmaa paljastetaan kuitenkin jo yhden keikan verran. 23.3. uudelle klubille saapuu Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva J.Karjalainen, jonka odotettu uusi albumi ”Sinulle, Sofia” ilmestyy tulevana perjantaina. Tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Turun Klubin ohjelma:
Pe 20.11. Samae Koskisen Korvalääke
Pe 20.11. Pyhimys
La 21.11. Iisa
La 28.11. Huoratron
To 3.12. Mokoma
Pe 4.12. Eluveitie (CHE), Skalmöld (IS), Ithilien (BE)
La 5.12. Scandinavian Music Group, Wedding Crashers
Pe 11.12. Don Johnson Big Band, Petteri Sariola
La 12.12. Turisas
To 17.12. Lissie (USA)
Pe 18.12. Atomirotta
La 19.12. Metallihelvetti esittää: Shape of Despair, Lord Vicar, Harvest Bell
Ke 23.12. Hevinkelium
La 26.12. Paperi-T, View
To 31.12. Sima, Ruma
Ke 23.3. J.Karjalainen

Ennakkoliput myynnissä Tiketissä, www.tiketti.fi

Kommentoi julkaisua