Tuskaan tukku uusia kiinnityksiä: mukana mm. Children of Bodom, Beast In Black ja With The Dead

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 26.2.2016

Children Of Bodom Alexi LaihoNyt kun kevätauringon ensimmäiset säteet vihdoin tunkeutuvat loputtomalta tuntuneen pilvimassan läpi, niin voi alkaa jo miettimään kesän suunnitelmia. Yhdeksättätoista kertaa järjestettävä Tuska tarjoilee takuulla kesän tanakimman tykittelypaketin.

BODOMIA JA DOOMIA
Sunnuntain pääesiintyjäksi on vahvistunut se ainoa oikea viikatemiesryhmä, Children Of Bodom. Bodomit julkaisivat viime vuoden lopulla kovaa hehkutusta osakseen saaneen ”I Worship Chaos”-albumin, jonka tiimoilta bändi kiertää parhaillaan Amerikan mannerta. Kuten tavaksi on tullut, Bodomien Tuska-keikka ei tälläkään kertaa tule olemaan pelkkää vertaansa vailla olevan soittotaidon esittelyä. Viimeksi oli grillibileet lavalla, mitä tällä kertaa saadaan – aika näyttää.

Suvilahden kesäseuroihin on vahvistunut myös englantilainen doomia ja stoneria työstävä With The Dead. Yhtyeen riveissä nähdään mm. Cathedralin ja Bolt Throwerin entisiä jäseniä, joten näissä hommissa ei siis olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

UUTTA JA ERILAISTA
Kautta Tuskan historian Suvilahdessa, on kolmoslavalla perinteisesti nähty viitteitä tulevista suuruuksista sekä marginaalisempaa raskaan musiikin edustusta. Niin tälläkin kertaa. Ohjelmaan on lisätty melodisen metallin kirkkaimpiin lupauksiin kuuluvat Beast In Black ja Crimson Sun, teknistä brutaaliutta esittelevät Mörbid Vomit ja Whorion, ja vaihtoehtoisemmasta laidasta huolehtivat synkästi rokkaava Mørket ja Suomen kiukkuisimpiin bändeihin lukeutuva grindcorea ja sludgea sekoittava Fuck-Ushima. Rättö-Lehtisalo-parivaljakon härörykmentti Circle, joka seikkailee krautin, progen, psykedelian ja post-rockin välimaastossa on vihdoin viimein kiinnitetty Tuskan esiintyjäkaartiin. Kansainvälistä tunnelmaa ensi kesän Tuskaan lisää Beirutista ponnistava Blaakyum.

Legendan paluuta päästään todistamaan ensi kesän Tuskassa, kun mm. HIM, Corporal Punishment ja Bury Me Deep -yhteyksistä tutut soittajat palaavat kehiin tauolla olleen Bendover-yhtyeensä kanssa. Näitä poikia ei punnita neuvolassa.

VAHVISTUNEET TUSKA 2016 -BÄNDIT

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pe 1.7.
Avantasia, Testament, Behemoth, Lordi, Delain, Cattle Decapitation, Mantar, Beast In Black, Bendover, Whorion, Blaakyum

La. 2.7.
Ghost, Anthrax, Stam1na, Primordial, With The Dead, Havok, Tsjuder, Circle, Crimson Sun, Mørket, Fuck-Ushima

Su 3.7.
Children Of Bodom, Katatonia, Gojira, Diablo, Myrkur, Mörbid Vomit

Lisää esiintyjiä julkistetaan kevään kuluessa. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy