Tuskan After Party: Lost Society, Watery, Pahan Ikoni

Lost Society @ On The Rocks

Mikä on mielessä Tuska -metallifestivaalin jälkeen? Mättö tietysti. Ennen steissin snägäriä hevikansa saapui sankoin joukoin hengenravinnolle On the Rocksiin tsekkaamaan Suomen thrash metallin kärkinimen, Lost Societyn. Loppuunmyydyn keikan alkupaloina oli saatavilla thrash/death -metalliorkesteri Pahan Ikoni sekä hardcorepumppu Watery.

Pahan Ikoni tarjoili saman elämäyksen kuin Mäkkärin normaalit ranskalaiset. Alkupalana ihan ok, mutta lopulta nautinto käy aika puuduttavaksi. Keikka olisi tarvinnut dippiä antamaan potkua varsinkin laulajalle, jonka olemus oli kuin rasvakeittimessä veltostunut tikkuperuna.

Pahan Ikoni @ On The Rocks

Kolmen päivän Tuskan jälkeen väsymys ja Lost Societyn odottaminen meinasivat jo ruveta näännyttämään, kunnes lavalle saapui neljän nugetin älytön kombo, Watery. Nuorten itähelsinkiläisten keikalla ei sour creamia tarvittu, sillä meininki oli niin sekopäisen mieletöntä, että melkein pääruokakin unohtui. Kerrassaan herkullinen lämppäri. Kenties seruaavien jatkojen odotetuin annos.

Watery @ On The Rocks

Vihdoinkin. Lost Society, roskametallin BigMac.

Sulla on siinä edessäs ne kaks täydellistä pihviä, Samy ja Arttu. Sä saat yhden hyvän lisäksi tuplaten nautintoa. Cheddarjuuston lailla Mirkon basso sulaa herkullisesti yhteen kitarariffien kanssa sellaiseksi makunystyröitä helliväksi yhdistelmäksi.

Lost Society @ On The Rocks

Parasta festarin jälkeistä nousuhumalaan sopivaa sunnuntain mättöä. 100% thrash metallia. Energiasisältö keikalla kuin keikalla aina 100 ja kymmenen niin myös Tuskan jatkoilla. Käsittämätöntä, miten jo niin tuttu ja turvallinen valinta Lost Society pystyy yllättämään aina positiivisesti, tällä kertaa debyyttinä soitetulla biisillä ”No Absolution” yhtyeen uudelta tulevalta albumilta. I`m lovin it.

Puolentoista tunnin aikana keikalla oli kaikki mitä metallishowlta vain toivoa voi; circle pittiä, wall of death, tiukkoja mielenvikaisia kitarasooloja, ankara rumpusoolo, kirkuvia faneja, vähän Rage Against the Machinen coverointia.. Välillä sitä miettii, että kuinka paljon voi tätä bändiä nauttia ilman, että keikat alkavat maistumaan puulta, mutta encoren encoren aikana, kun meininki on vieläkin katossa ja sisälmykset remontissa, sitä huomaa olevansa täysin koukussa. Viimeisellä puraisulla miettii jo, missä ja milloin pääsee nauttimaan uudelleen.

Lost Society @ On The Rocks

Siinä missä muiden nuorten purilaisten raaka-aineet riitelevät keskenään ja menettävät makunsa maailmalla, Lost Society vain kasvattaa suosiotaan ja ammattitaitoaan. Kannattaa siis maistaa tämä tuleva metallin klassikko heti, kun siihen seuraavan kerran löytyy mahdollisuus, sillä Suomen suvessa tätä herkkua on tarjolla vain rajoitetun ajan.

Lost Society @ On The Rocks

Keikalla kuultua:

 1. Hollow Eyes
 2. Rage Me Up
 3. Terror Hungry
 4. No Absolution
 5. N.W.L
 6. Overdosed Brain
 7. Guerrilla Radio (Rage Aganst the Machine cover)
 8. Only (My) Death Is Certain
 9. KILL (Those Who Oppose Me)
 10. I am the Antidote
 11. Riot