Tuskassa esiintyvä nu-metal yhtye Six Inch esittelee uuden ”Naja”-singlensä Kaaoszinen haastattelussa

Kuva: Max Tollander de Balsch

Helsinkiläinen nu-metal yhtye Six Inch soittaa 30. kesäkuuta Tuska-festivaaleilla ja julkaisi myös juuri uuden ”Naja”-kappaleensa musiikkivideon kera. Kaaoszine päätti jututtaa nousussa olevaa yhtyettä ja haastatteli vokalisti Andyä.

Andy aloitti kitaransoiton kuudennella luokalla ja taustaa löytyy myös kuorossa laulamisesta. Muun muassa kovasti Kornista pitävä mies päätyi kuitenkin luontevasti tekemään nu-metalia, genreä jota suomalaisyhtyeiden joukosta ei paljoa löydy.

Ensinnäkin onnittelut soittopestistä tämän kesän Tuska-festareilla! Onko tämä nyt Six Inchin Tuska-debyytti?

Andy: Kyllä, vaikka olemme soittaneet aiemmin Tuskan jatkoilla Nosturissa. Vuonna 2014 Vanity Beachin ja 2016 Blind Channelin kanssa. Kyllähän se on unelma päästä nyt itse Tuskaan, Suvilahteen soittamaan.

Mitä bändin vuoteen 2018 muuta kuuluu?

Andy: Paljonkin, keikka ainakin vielä Bar Loosessa ja Tavastiallekin suunnitteilla, työstämme uusia diilikuvioita ja uusia kappaleita pitäisi tehdä. Suunnittelemme myös keikkaa Pietariin, Venäjälle.

Onko bändinne ollut pitkään kasassa nykyisellä kokoonpanolla ?

Andy: 2 vuotta olemme tehneet nu-metalia tällä kokoonpanolla.

Miten kuvailisit yhtyeenne musiikkia niille, jotka eivät vielä ole päässeet biisejänne kuuntelemaan?

Andy: Tällaista Old School-tyyppistä pomppu/gangsta metalia, myös hiphop-elementtejä halutaan tuoda vielä lisää mukaan jatkossa.

Julkaisitte juuri uuden sinkun ja musiikkivideon, haluaisitko vähän kertoa tästä ”Naja”-kappaleesta?

Andy: Kitaristimme Tuomas on kitarariffien takana ja sanotuksien takana minä. Tämä on somemaailmaan kantaa ottava ja tyyliltään Korn-tyyppinen. Kappaleen on tuottanut Petri Matara ja Helsingissä kuvatusta videosta vastasi Sonyllekin videokuvauksia tehnyt italialainen Adriano Giotti. Giotti piti paljon musiikistamme, kun sitä ensi kerran kuuli.

Entäs bändin tulevaisuus, mitä toivoisit esimerkiksi ensi vuodelta?

Andy: Biisien tekoa ja lisää musavideoiden kuvaamista yhteistyössä Giottin kanssa. Lisää festarikeikkoja olisi kiva myös tehdä.

Mitä bändiä itse odotat näkeväsi Tuskassa?

Andy: Ehdottomasti Body Count feat. Ice T.

Kiitän haastattelusta, mukavaa kesää ja toivotan onnea ja menestystä koko bändillenne!

 

Six Inch:

Andy – vokalisti

Tuomas -kitaristi

Marko – kitaristi

Kim – basisti

Migi – rumpali

Kommentit