Kuva: Petri Sara @petrisaraphotography

Tuskassa esiintyvä SulfuriS julkaisi uuden ”Shatterpoint” -singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 17.5.2024

Tänä kesänä Tuskassa lauantaina KVLT-lavalla esiintyvä, vantaalainen SulfuriS julkaisi 16. toukokuuta singlen tulevalta debyyttilevyltään. ”Shatterpoint” on kovalla poljennolla vahvistettu, kitaravetoinen kappale, joka on täynnä shreddausta ja bläkkis-huutoa. Se pohjautuu historiallisiin tapahtumiin lähes sadan vuoden taakse, joiden toistumisesta se varoittaa.

””Shatterpoint” kertoo fasismin väkivaltaisesta noususta ja jaetun totuuspohjan menettämisestä. Siinä puhutaan äärioikeiston pelikirjasta ja mihin sellainen peli voi johtaa. Shatterpoint viittaa tilanteeseen, josta on enää vaikea, ellei mahdoton, palata entiseen. Kun kaikki mitä olemme yhdessä rakentaneet, lojuu sirpaleina lattialla. Ilman sen ihmeempää poliittista sitoutumista, niin otettiin tässä sellainen kiistanalainen kanta, että kenties ihmiset ovat moninaisia. Ja että ehkä meillä on kaikilla oikeus elää yhteiskunnassa”, kertoo kappaleen sanoittaja, SulfuriS-laulaja Vincent Lilium.

Vielä ennen Tuska-esiintymistään yhtyeeltä tulee toinenkin single ja 2. elokuuta on määrä julkaista täysimittainen albumi, ”CORPUS/ANIMUS”, Inverse Recordsin kautta. Levyn teemoihin kuuluu materian ja hengen tutkiskelu alkemian näkökulmasta. Luvassa on brutaaliutta, kikkailua, meneviä melodioita, mahtipontisuutta, tajunnan räjäyttävää sooloilua, sekä myös ripaus hempeyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Biisilista:

  1. Reunion (Skol and Hati)
  2. Shatterpoint
  3. Parasite and Eye
  4. Pollinators
  5. The Damask Drum
  6. Malleus Maleficarum
  7. Burn with Me (Inferno part I)
  8. The Grace of God (Inferno part II)