Kuva: Anthony Choren / Unsplash

Tutkimuksen mukaan vuonna 2021 Ranskassa tapahtuneista striimeistä jopa yli 3% oli väärennöksiä

Kirjoittanut Toimitus - 24.1.2023

Music Business Worldwide on julkaissut sivustollaan artikkelin, jonka mukaan vuonna 2021 Ranskassa tapahtuneista musiikin suoratoistoon liittyvistä striimeistä jopa yli 3% oli väärennöksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jopa 1-3 miljardia striimiä vuoden aikana niin Spotifyssa kuin Deezerissa on erilaisten bottien tai maksullisten palveluiden aiheuttamia.

Striimejä tuottavat tyypillisesti hyvin hämärät maksulliset suoratoistotoimistot yrittäen ”varastaa” rojaltit laillisilta artisteilta. Universal Music Groupin toimitusjohtaja Sir Lucian Grainge kutsui näitä virastoja ”pahoiksi toimijoiksi” viime viikolla, kun hän otti suoratoistopetoksen julkisuuteen sen jälkeen, kun se oli näennäisesti kuplinut pinnan alla vuosia. Grainge kirjoitti julkaistussa alan kirjeessä seuraavaa:

”Nyt kun ala kasvaa jälleen… uusia pelaajia sekä joitakin huonoja näyttelijöitä, jotka eivät jaa [UMG:n] sitoutumista taiteilijoihin ja taiteelliseen, on hyökännyt sisään.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Music Business Worldwiden artikkeliin tiedot keräsi ranskalainen Center National de Musique (CNM), joka on Ranskan kulttuuri- ja viestintäministeriön ohjauksessa toimiva julkinen kansalaispalvelu. Aiemmin CNM oli tutkinut fanivoimaisen musiikin lisensoinnin vaikutuksia vuonna 2021.

Tätä nykyistä tutkimusta varten CNM:llä oli pääsy useisiin tietojoukkoihin sellaisista palveluista kuin Spotify ja Deezer sekä useat kansainväliset jakelijat, mukaan lukien UMG, Sony Music ja Warner Group.

Monet varmasti tässä kohdin pohtivat että mitä tuo ”väärin” aiheutettujen striimien määrä sitten tarkoittaa rahassa, niin se striimien rojaltien alimmalla asteikolla noin 6 miljoonaa dollaria ja ylimmällä puolestaan jopa 17 miljoonaa dollaria. Universal Music Groupin toimitusjohtajan Sir Lucian Graingen mukaan voidaan kuitenkin olettaa, että ”väärin” aiheutettuja striimejä on kuitenkin joukossa jopa annettua raporttia enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat