Tutulla konseptilla mutta silti jotain jäi puuttumaan – arviossa Temple Ballsin ”Avalanche”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 6.2.2024

Oulun lahja rock-musiikin maailmalle, Temple Balls, julkaisi viime vuoden lopussa neljännen albuminsa. Vaikka ”Avalanchen” kansitaide eroaa kylmän, sinisen sävynsä puolesta yhtyeen aiemmasta diskografiasta, on tuoreimman pitkäsoiton sisältö tuttua energistä ja melodista rockia.

Temple Balls on luonut rockia kunnianhimoisella asenteella jo useiden vuosien ajan sekä julkaissut pitkäsoittoja tasaiseen tahtiin. Vuonna 2017 julkaisemansa debyyttialbumin jälkeen oululaisyhtye on ennättänyt jo neljänteen pitkäsoittoon. Julkaisutahti on lähes hengästyttävä mutta niin on myös albumien sisältö. Vuonna 2021 julkaisemallaan ”Pyromide”-albumilla Temple Balls vaikutti saavuttaneen siihenastisen uransa terävimmän kärjen, josta on hankala laittaa paremmaksi. Kokonaisuus oli eheä mutta takasi kuitenkin paljon potkua ja erilaisia kulmia.

”Avalanche”-pitkäsoiton kohdalla yhtälö ei ole aivan yhtä onnistunut. Vaikka albumin konsepti on edelleen sama, eli melodiset kappalerakenteet ja hyvä meno ovat keskiössä, ei pitkäsoitto onnistu herättämään samanlaista innostuneisuuden tunnetta kuin edeltäjänsä. Kappaleet kajahtavat toinen toisensa perään mutta sen sijaan, että ne herättäisivät huomiota, solahtavatkin ne huomaamatta ohi. Keskittyneesti kuunnellen parhaiten erottuvat lähinnä mahtavan alkukiljahduksen sisältävä hevi-vivahteinen ”Stand Up And Fight”, yhteislauluun innoittava ”No Reason” sekä hieman verkkaisemmin rullaava, melankolinen ”Stone Cold Bones”.

Albumit eivät aina onnistu herättämään vahvoja tunteita, vaikka resepti olisi sama, eikä Temple Ballsin luova ote ollut ”Avalanchen” kohdalla ehkä yhtä vahva kuin sitä edeltäneellä albumilla. Tuoreimman pitkäsoiton kappaleista toki kuulee, että ne on soitettu täydellisellä antaumuksella, mutta kappaleet eivät silti onnistu resonoimaan niin voimakkaasti, että ne herättäisivät vahvoja tunteita. Hyvästä energiasta huolimatta kokonaisvaikutelma jää hieman laihaksi.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/templeballsrocks

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat