Tuukka Temonen ohjasi musiikkivideon Saran tuoreimpaan singleen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 24.6.2021
(c) Tiina Routamaa

Tuukka Temonen ohjasi Saralle musiikkivideon ”Sileä tie” -biisiin. Biisi on toinen single tammikuussa 2022 ilmestyvältä yhtyeen yhdeksänneltä studioalbumilta. ”Pimeys”-nimeä kantavan albumin myötä yhtye palaa kitaravetoisemman ja raskaamman materiaalin pariin.

Tuukka Temonen kommentoi videon tekemistä seuraavasti:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

– Mulle musiikkivideoiden tekeminen on näinä päivinä todella harvinaista. Johtuen varmaan siitä, että nykyinen musiikkisuuntaus ei oikein tue tällaista viittäkymppiä lähestyvää entistä basistia. Oon fanittanut Saraa jo 90-luvun loppupuolelta lähtien ja siksi on kunnia päästä tekemään sellaiselle bändille videota, josta itse tykkää tosi paljon. Kuten aikaisemminkin niin bändiltä tuli vähäisesti toivomuksia videon sisällöstä. Ainut vaatimus oli, että pitää olla soittoa ja Dark -sarjan kaltainen tunnelma. Jälkimmäisen onnistumisesta en nyt ole ihan varma, mutta soittoa osaamme kuvata. Sara on ohjaajan näkökulmasta ihanteellinen bändi tehdä töitä, koska bändillä on paljon kokemusta ja ennen kaikkea bändi näyttää edelleen erittäin hyvältä. Toivottavasti tämä video omalta osaltaan auttaa bändiä eteenpäin ja uusi yleisö löytää Saran ja myös rock-musiikin.

Saran laulaja Joa Korhonen puolestaan kommentoi videota ja yhteistyötä seuraavasti:

– Ollaan tavattu Tuukka ensimmäisiä kertoja varmaan kun kuvattiin Seuraa-videota Rami Kallion kanssa. Olimme myös lämppärinä muutamilla Apulanta-keikoilla Plastik-levyn aikoihin. Muistan, että Tuukka tuli antamaan meille paidat! Hän ohjasi myös meidän Tyhjää-videon josta tuli todella tyylikäs. Haluttiin soittovideo tähän viimeisinpään sinkkuun niin jotenkin tuntu selvältä kysyä jos hän lähtisi ohjaamaan tätä, tuntuu että hän ymmärtää hyvin Saran musiikkia ja millaisia visuaaleja biisit kaipaa tuekseen.

– Sileä tie -kappaleen teksti on abstrakti takauma hetkeen kun minulle läheinen ihminen oli siirtymässä ajasta ikuisuuteen, olin siinä vierellä viimeisinä hetkinä. Kipulääkitys oli aika kova ja hän näki kaikenlaista. Muistan hänen lauseen: Tuntuu kuin olisin auton keulassa ja tunnustelen kädellä tien pintaa kuinka sileä se on. Istuessani vuoteen vierellä hän sanoi, että seison selkäni takana. En löytänyt sanoja. Vaikea hetki, joka on jäänyt mieleen ja jonka varmasti tulen muistamaan aina, Korhonen kertoo itse biisistä.