Twisted Sister palaamassa keikkalavoille ensi vuonna – aikoo esiintyä poliittisissa kampanjatapahtumissa

Kirjoittanut Heidi Mikkonen - 8.4.2023

Yhdysvaltalainen heavy metal -legenda Twisted Sister on tekemässä laajamittaisempaa paluuta keikkalavoille vuonna 2024, kertoo yhtyeen laulaja Dee Snider. Vuonna 2016 eläköitynyt yhtye palasi esiintymään kuluvan vuoden tammikuussa, kun heidät liitettiin osaksi Heavy Metal Hall of Fame -kunniagalleriaa. Tuolloin yksittäiseksi jäänyt keikka saa jatkoa ensi vuonna, kun kokoonpano aikoo konsertoida poliittisissa kampanjatapahtumissa ja mielenosoituksissa. Snider kertoo, että yhtenä syynä paluuseen on yhtyeen ”We’re Not Gonna Take It” -hitin käyttö erilaisten yhteiskunnallisten liikkeiden tunnuskappaleena.

Yhtyeellä on huoli siitä, että äärioikeisto on omimassa kappaleen itselleen… ja me haluamme varmistaa, että ihmiset tietävät sen kappaleen olevan edelleen kaikkia varten ja että se ei edusta tuota itsekästä pienryhmää. Se [kappale] on oikeasti [tarkoitettu] valtaväestölle, maltilliselle väestölle, ihmisille jotka haluavat vain elää omaa elämäänsä, olla omia itsejään ilman, että toiset väittävät, etteivät he voi olla omia itsejään.

Twisted Sisterin aktivoituminen liittynee vahvasti Yhdysvalloissa ensi vuonna käytäviin presidentinvaaleihin, joiden ehdokkaista ja kampanjoinnista on käyty ja käydään parhaillaan kiivasta keskustelua. Dee Snider on aiemmin julkisuudessa osoittanut tukeaan muun muassa sateenkaariväestölle ja drag-taiteilijoille sekä puhunut itse kohtaamistaan ennakkoluuloista. Laulajan esiintymisasuihin on 1970-luvulta lähtien kuulunut korkokenkien ja muiden naisille kuuluviksi miellettyjen vaatteiden käyttöä, mikä on aiheuttanut Sniderin mukaan hankaluuksia monien ihmisten kanssa. Snider on todennut, että yhtyeen ei annettaisi nykyisellään esiintyä Texasin osavaltiossa juuri drag-henkisten esiintymisasujensa vuoksi. Aiheesta uutisoi Ultimate Classic Rock.

Luetuimmat

Uusimmat