Twisted Sisterin Jay Jay French esitti kärkkäitä mielipiteitä Judas Priestista ja The Rolling Stonesista: kutsui Priestia cover -bändiksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.4.2018

Heavy metal -yhtye Twisted Sisterin kitaristi Jay Jay French otti osaa Yhdysvaltojen Orlandossa, Floridassa järjestettyyn Spooky Empire -tapahtumaan, jossa French vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin. French otti kantaa pitkään toiminnassa olleisiin yhtyeisiin, jotka jatkavat edelleen esiintymistä:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Judas Priest on jotain 65- tai 70-vuotias, Saxon on vittu 80-vuotias. The Rolling Stones on 90-vuotias. Kun katson Keithin [Richards, The Rolling Stonesin kitaristi] ja Ronnie Woodin yrittävän soittaa kitaraa, on kuin José Feliciano ja Ray Charles ajaisivat kiertuebussia ilman GPS-laitetta – se on helvetin pelottava kokemus. Jos The Rolling Stones olisi fiksu, he palkkaisivat kaksi 25-vuotiasta tyyppiä Nashvillesta, jotka osaavat soittaa heidän kappaleensa, ja antaisivat näiden kahden raadon kävellä lavalla ja olla kuin Johnny Depp saatanan ’Pirates Of The Caribbeanissa’. He eivät vittu osaa soittaa. Ja minua häiritsee, että he veloittavat kahdeksansataa dollaria lipusta. Kun menet The Eaglesin konserttiin, siellä on sentään 45 heppua lavalla, koska The Eaglesin pitää kuulostaa itseltään. Ja kun menet katsomaan Roger Watersia, lavalla on 45 heppua, koska haluat kuulla, miltä ’The Wall’ kuulostaa. Mutta Stones vaatii, että katsot heidän mätänevän silmiesi edessä kalliin lipun hinnalla. He ovat niin perseestä. Ärsyynnyn siksi, että me näemme niin paljon vaivaa ollaksemme täydellisiä joka ilta. Ja sitten katson heitä. Olen muuten ollut Stones-fani koko elämäni, ja näin heidät uransa huipulla – vuonna ’69, ’70, ’71 ja ’72. He olivat paras rockyhtye maapallolla. Ja on yksi DVD, ’Ladies And Gentlemen: The Rolling Stones’, jonka voi katsoa. Miksi he ovat tyytyväisiä siihen, että kuulostavat huonolta, kun se on olemassa? Ja niin, Judas Priest. Katsokaa, mitä Priestissa on. K.K. [Downing, yhtyeen kitaristi] on poissa: hän lähti golffaamaan. Ja nyt Glenn [Tipton, kitaristi] lähti. Ja se on hienoa. Nyt se on oikeastaan enää cover -bändi.”

Frenchin kommentit aiheuttivat yleisössä kuultavan reaktion, jonka jälkeen tämä täsmensi:

”Ei, ei, ei… odottakaa, odottakaa, odottakaa… Minun juureni ovat cover -bändeissä. Kun Twisted Sister aloitti baareista, ne cover -bändit olivat parempia kuin ne yhtyeet, joiden musiikkia he soittivat. Syy sille, miksi olimme niin isoja, syy sille miksi Rat Race Choir ja Stanton Anderson Band olivat isoja – nämä bändit olivat olemassa baariyhtyeinä kun me soitimme siellä – syy sille, miksi he olivat niin hyviä, oli se, että he olivat parempia kuin heidän kopioimansa bändit. Te ette edes tiedä, että Led Zeppelin oli heikentynyt todella pahasti vuonna 1975, et voinut mennä heidän konserttiinsa oksentamatta. He olivat niin surkeita! Et saanut luovuttua lipuista Zeppelinin konserttiin, mutta jos menit katsomaan, kun Zebra koveroi Zeppelinia Long Islandilla, pääsit kuulemaan täydellistä Led Zeppelinia. Jos menit katsomaan Rat Race Choiria, kuulit täydellistä Pink Floydia, täydellistä Emerson, Lake & Palmeria. Sillä oli väliä. En ymmärrä. Se on cover -yhtye. Ja sitä moni näistä bändeistä on. Foreigner on täydellinen cover -yhtye; siellä ei ole enää ketään jäljellä.”