Two Witches mukaan Christian Deathin (USA) keväiselle Suomen-keikalle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.10.2020

Amerikkalaisen goottirockin elävä legenda Christian Death esiintyy Helsingin Tavastialla torstaina 6. toukokuuta. Illan toiseksi esiintyjäksi on kiinnitetty suomalainen, vuonna 1987 perustettu Two Witches.

Two Witches luetaan alan legendoihin, jolla on takana satoja keikkoja ympäri maailmaa (liki 30 maassa, neljällä eri mantereella) sekä useita julkaisuja mm. kulttimaineessa olevilla levy-yhtiöillä Cleopatra (US), Nightbreed (UK), Shadowplay (RU) ja Talitha (DE).

Yhtyeen viimeisin albumi ”Deepland – Live in Sao Paulo” äänitettiin vuoden 2019 Etelä-Amerikan -kiertueen yhteydessä, ja julkaisusta vastasi Brasiliassa Deepland Records. Two Witches julkaisee uuden studioalbumin kesällä 2021 ja jatkaa sen myötä globaalisti suomalaisen goottirockin vaikuttavan sanoman levittämistä.

Christian Death perustettiin jo vuonna 1979. Yhtyeen rooli uudella mantereella on ollut merkittävä: kun Euroopassa oltiin gootteja, Christian Death löi ensitahdit deathrock-genrelle, johon myöhemmin iskivät mm. Marilyn Manson, Type O Negative ja osaltaan myös Nine Inch Nails ja Jane’s Addiction.

Nyt Suomeen tulevassa Christian Deathin kokoonpanossa synkkää sauvaa heiluttaa kitaristi-laulaja Valor Kand, joka liittyi yhtyeeseen vuonna 1983. Basisti-laulajana bändissä toimii hollantilainen Maitri ja rumpalina naputtaa lopunajan rytmiä Mike Monroe -niminen herra.

Christian Deathin asema genrensä kantaisänä on vankkumaton. Synkkä mutta myös taiteellisesti haastava yhtye on ollut luovassa tilassa vuosikymmeniä, eikä loppua näy: Christian Death tarjoaa aina keikan, jossa ikuiset asiat soivat kuin loppu olisi juuri nyt!

Nem Agency presents
Christian Death (USA)

ti 4.5.2021 Tukholma, Slaktkyrkan (liput alk. SEK 350 / Tickster)
to 6.5.2021 Helsinki, Tavastia (liput alk. 30e / 33e ovelta / Tiketti) + Two Witches
– ennakkoliput myynnissä Tiketissä ke 16.9.2020 klo 9

christiandeath.com
facebook.com/christiandeath
tavastiaklubi.fi
nem.fi

Luetuimmat

Uusimmat