Työasiat – Mitä? Eikö Työ Maistu?

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 12.2.2017

Pääosin Turun seudulta ponnistava Työasiat on yhtyeenä suhteellisen uusi, mutta jokaiselta soittajalta löytyy taustaa enemmän tai vähemmän. ”Mitä? Eikö Työ Maistu” on esikois-ep, joka pistää seitsemässä biisissä ja reilussa vartissa asioita halki, poikki ja hautaan.

Kvartettina tällä hetkellä operoiva ryhmä tuo viestiään esiin peräti kolmen henkilön laulun/örinän/huudon ja mölinän voimin. Kitaroista ja bassosta vastaa yksin J.A. Linden, joka on myös säveltänyt esitettävän musiikin. Rummuista vastaa ohjelmoitu yksikkö, minkä kuulee kyllä selkeästi, mutta ei se liian häiritsevää ole. Välillä rumpalointi on jopa yllättävänkin luonnollisen kuuloista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye ottaa teksteissään kantaa työpoliittisiin asioihin, rasismiin sekä yhteiskunnan rakenteita nakertaviin ”syyttömiin”. Kappaleet ”Työn Sankari” ja ”8/40” moittivat siitä, että ihminen painaa duunia niska limassa ja silti mikään ei riitä.Vaaditaan lisää tuloksia, tehokkuutta ja työpanosta aina vain pienemmin resurssein. Asianmukaista palkkaa ei tahdo saada, mutta aina löytyy joku, joka on valmis huoraamisen ominaisuudessa tekemään työn puoli-ilmaiseksi ja varmasti myös laadusta tinkien. ”Natseja Vastaan, Nyt Ja Aina” ei nimenä juuri selittelyjä kaipaa, ja ”Seinä Leveellä, Katto Korkeella” suomii voimakkain sanakääntein Perussuomalaisten kansanedustajien älykkyysosamäärää sekä heidän puolueensa edustamaa maailmankuvaa. ”Olosuhteiden Uhri” on oiva kertomus henkilöistä, joilla on aina teoilleen selitys, jonka syy ei löydy koskaan kertojasta itsestään. Vastuullinen on aina joku muu. Luulenpa, että melkein jokainen meistä tuntee tällaisen henkilön.

Musiikki on aina intromaisesta “Kävellen Töihin” – kappaleesta lähtien tehokasta tykitystä. Kappaleet ovat metallin sävyttämiä, mutta yhtä vahvasti vaikutteita on otettu esimerkiksi punkin puolelta. Kaikkinensa yhtye tuo mieleen hieman Suicidal Tendenciesin, joka myös sujuvasti seikkailee muutamien genrejen välillä. Kitarasoolot sen sijaan ovat silkkaa metallia. Riffittely taas tuo itselleni mieleen ”Harmony Corruption” – aikaisen Napalm Deathin, mikä ei voi olla huono asia.

Lyhyt ep on hyvä tapa esitellä bändi, ja lievästä hajanaisuudesta huolimatta bändi tuo pointtinsa selkeästi esille. Toivottavasti bändi saa kokoonpanon kasaan ja intoutuu keikoille, sillä tällaisella musiikilla saa livenä varmasti melkoisen keiton kiehumaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7 ½ / 10

Kappalelista:

  1. Kävellen töihin
  2. Natseja vastaan, nyt ja aina
  3. Olosuhteiden uhri
  4. Työn sankari
  5. 8/40
  6. Seinät leveellä, katto korkeella
  7. No loppuuko se paskanpuhuminen?

Työasiat Facebookissa

Teksti: Nikki Jääsalmi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy