U.D.O. – Leatherhead EP

Kirjoittanut Juha Attola - 22.3.2011

Saksan oma kultakurkku Udo Dirkschneider on julkaisemassa uuden albumin. Ennen albumia saadaan kuitenkin vähän esimakua tulevasta ”Leatherhead” nimeä kantavan EP:n myötä. Tuleva albumi on kaikenkaikkiaaan kolmastoista U.D.O. nimen alla julkaistava albumi ja sen julkaisee edeltäjänsä tavoin AFM Records.

EP sisältää kaksi raitaa tulevalta levyltä, sekä kaksi vain tällä EP:llä julkaistavaa raitaa. Lisäksi virallisella versiolla on mukana kaksi videota, jotka valitettavasti ennakkokappaleesta puuttuvat. Kiekon avaava nimikko kappale on perinteistä U.D.O.a. Kitarat jylläävät ja miehen äänikin kuulostaa edelleen olevan voimissaan. Valitettavasti yhtyeen viimeaikaisia levyjä vaivannut ongelma tuntuu olevan jälleen läsnä. Kappaleet ovat nimittäin kovin keskinkertaisia eivätkä tarjoile minkään näköisiä yllätyksiä. Eihän tältä yhtyeeltä mitään hirveitä muutoksia kukaan varmaankaan edes haluaisi, mutta jotain olisi tehtävä ettei uusin albumikin huku muiden keskinkertaisuuksien joukkoon.

Tämän julkaisun melkein kantavin kappale on jostain syystä levyltä pois pudotettu ”Free Or Rebellion”, joka mielestäni on lähimpänä yhtyeen alkuaikojen levyjä. Uusissa kappaleissa ei varsinaisesti ole mitää suurempaa moittimisen aihetta tai haukuttavaa, mutta jotenkin ne on jälleen kerran vähän liian varman päälle ja turvallisesti tehty. EP:n päättää balladi nimeltä ”Run!”, joka osoittaa kyllä ehdottomasti sen, että U.D.O. on omimmillaan rokkaavimmissa kappaleissa eikä näissä hidasteluissa.

Onhan tämä tietysti takuuvarmaa tavaraa yhtyeen faneille, mutta ainakaan tämän maistiaisen perusteella ei U.D.O.n tuleva albumi pysty haastamaan esimerkiksi Acceptin viime vuoden puolella julkaistua ”Blood Of The Nations” albumia, joka mielestäni oli todella pirteä esitys.

6/10

Kappalelista:

1.Leatherhead
2.Rock ’n’ Roll Soldiers
3.Free Or Rebellion
4.Run!

www.udo-online.de/

Kirjoittanut: Juha Attola