Udo Dirkschneider katuu Accept-nimen menettämistä: ”Oli suuri virhe olla lukematta mitä oikein allekirjoitti”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.12.2021

Saksalainen laulaja Udo Dirkschneider tunnetaan heavy metal -veteraani Acceptin pitkäaikaisena laulajana. Accept-uransa jälkeen hän on julkaissut useita levyjä oman U.D.O.-yhtyeensä kanssa.

Nyt Dirkschneider kertoo tuoreessa Simfonia Metàl·lican haastattelussa tuntemuksiaan siitä, kuinka hän 80-luvun alussa tuli vahingossa allekirjoittaneeksi paperin, jonka perusteella kitaristi Wolf Hoffmann sai oikeudet Acceptin nimeen. Dirkschneider nimesi kyseisen tapauksen ”uransa suurimmaksi virheeksi”.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Tämä on ainoa asia, johon en todellakaan ole tyytyväinen. Olin luomassa Acceptin nimeä. Ja sitten, sanotaan vaikka vuonna 1980 tai 1981, meidän piti allekirjoittaa paljon asiakirjoja. Ja joskus ei oikein katso tarkkaan. Ja lopulta, kun sain potkut omasta bändistäni, löysin paperin jossa sanottiin, että kaikki oikeudet bändin nimeen kuuluvat Wolf Hoffmannille. Ja se on todella iso ja huono asia minulle. Nimi kuuluisi normaalisti minulle eikä Wolf Hoffmannille”, Dirkschneider kertoo ja jatkaa:

”Oli suuri virhe olla lukematta, mitä oikein allekirjoitti. Mutta joka tapauksessa, tämä on historiaa – [se tapahtui] kauan sitten. Ja luulen, että loppujen lopuksi nyt tavallaan en välitä. Mutta joskus ajattelen, että tein suuren virheen. Mutta joka tapauksessa, se tapahtui.”