Ufo – Seven Deadly

Kirjoittanut Juha Attola - 13.3.2012

Brittiläinen hard rock-ryhmä, UFO, ei liene tuntematon kenellekään joka kyseistä musiikkigenreä vähääkään seuraa. Yhtye joka julkaisi debyyttinsä jo vuonna 1970, on julkaissut nyt uuden ”Seven Deadly” -nimisen albumin.

Avausraita ”Fight Night” rokkaa mukavasti, tuoden mieleen AC/DC-kappaleen ”Highway To Hell”. Kovin tutunkuuloinen kitarariffi kappaleessa on, mutta ei tässä nyt varsinaisesti kyse mistään plagioinnista kuitenkaan ole. ”Wonderland” onkin sitten jo enemmän etelän rockin suuntaan menevä kappale, tuoden mieleen uudemman Molly Hatchet-tuotannon. Näistä peruselementeistä on UFO uusimman albuminsa rakentanut – hieman AC/DC:tä, maustettuna vahvasti etelän rockilla, ja täytyy sanoa että tämä tosiaan toimii. Verrattuna pariin edelliseen albumiin, on musiikkiin tullut myös hieman lisää raskaampaa otetta. Vaikka edellinen albumi ”The Visitor” olikin ihan kelpo hard rock-albumi, jää se heittämällä jälkeen tälle uusimmalle vyörytykselle.

Mielenkiintoista on myös kuunnella, kuinka huhtikuussa 64 vuotta täyttävä Phil Mogg hoitaa vokaaliosuutensa – miehen ääni on nimittäin edelleenkin erittäin kovassa iskussa. Yhtyeessä on, sen historian aikana, soittanut toinen toistaan kovempia kitaristeja, mm. Michael Schenker, Bernie Marsden ja John Norum. Nykyinen kitaristi, vuodesta 2004 yhtyeessä soittanut Vinnie Moore, kyllä jatkaa hienosti tätä kitaristien perinnettä. Hänen soittoaan on tälläkin levyllä erittäin miellyttävää kuunnella.

Levyn kappaleista ei juuri moitittavaa löydy, ellei tuota avauskappaleen ”Highway To Hell” -henkistä riffiä lasketa. Kappaleet toimivat hienosti ja yhtye tuntuu olevan todella virkeässä vedossa. Levyltä löytyy niin ”Wonderlandin” kaltaista suorempaa tuuttausta, kuin myös ”Angel Stationin” kaltaista rauhallisempaa rokkausta. Ei tämä mikään kaikkien aikojen hard rock-levy ole, mutta varsin hyvä kokonaisuus kuitenkin.

7/10

Kappalelista:

1.Fight Night
2.Wonderland
3.Mojo Town
4.Angel Station
5.Year Of The Gun
6.The Last Stone Rider
7.Steal Yourself
8.Burn Your House Down
9.The Fear
10.Waving Good Bye

http://www.ufo-music.info/

Kirjoittanut: Juha Attola