Ukraina voitti Euroviisut – The Rasmus sijalle 21

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.5.2022

Torinon Eurovision Song Contest 2022:n voitti Ukrainan Kalush Orchestra kappaleellaan ”Stefania”. Ukraina sai finaalissa 631 pistettä. Suomen The Rasmus sijoittui lopulta sijalle 21.

Jo finaaliin pääseminen oli meille ilo ja kunnia, joten sijoituksesta ei todellakaan tarvitse olla pettynyt! Olemme onnellisia voittajan puolesta, ja koska me saimme kokea koko tämän mahtavan reissun, voi sanoa, että hyvin kävi. Tänä vuonna meillä on tiedossa vielä paljon muutakin hienoa, kuten festarikesä Suomessa, kiertue Euroopassa, uusi levy ja kirja”, The Rasmus kommentoi.

Oli hienoa nähdä, miten määrätietoisesti ja uutterasti The Rasmus työskenteli Euroviisujen eteen. Koko iso tiimimme sai aikaan todella upean show’n ja euroviisukokonaisuuden, josta ei voi olla muuta kuin tyytyväinen”, Ylen tuottaja Anssi Autio kertoo.

Euroviisujen finaalissa esiintyi yhteensä 25 maata, joita Suomen kansa ja raati pääsivät ruotimaan. Suomen Euroviisuraadin kokoonpano vuonna 2022 oli: Amie Borgar (puheenjohtaja), Riku Pääkkönen, Haza von Herzen, Juuso Määttänen, Tiina Vainikainen, Rami Bakieh (varajäsen), Tom Frisk (varajäsen).

Seuraavan UMK- ja euroviisukauden valmistelut ovat jo alkaneet. Biisihaku UMK23-kaudelle tapahtuu 1.9.–5.9.

Euroviisujen ja UMK:n tunnettuus ja suosio sekä yleisön että artistien keskuudessa on kasvanut vuosi vuodelta. Ensi UMK-kaudesta on tulossa isompi kuin koskaan. Biisien tekeminen kannattaa siis aloittaa nyt!” Anssi Autio kommentoi.