Uncle Acid & The Deadbeats osoitti Tavastialla hioutuneensa timanttiseksi live-esiintyjäksi

Uncle Acid7Uncle Acid & The Deadbeatsin uusi ”The Night Creeper” -albumi iski makuhermooni huomattavasti suuremmalla intensiteetillä kuin edellinen ”Mind Control”. Yksinkertaistunut ja entistä raskaampi riffikynä sekä Uncle Acidin pettämättön melodiantaju ovat luoneet levyn, joka lähentelee hienoudessaan jopa taivaisiin asti ylistettyä ”Blood Lustia”. Uncle Acid & The Deadbeats on viime vuosina vieraillut Suomessa melko ahkerasti. Aikaisempien keikkojen tason ja uuden albumin mahtavuuden myötä en nähnyt syytä olla menemättä Tavastialle 2.11.2015 katsomaan neljättä Unce Acid & The Deadbeats -keikkaani.

Spiders1Ennen pääesintyjää lauteet lämmitteli ruotsalainen Spiders, jonka energinen rock ’n’ roll -show pääsi yllättämään täysin. Spidersin hieman stoner-vaikutteinen rockmusiikki on melko perinteistä ja yksinkertaista, mutta todella intohimoista ja suurella sydämellä soitettua, mikä tuli ilmi vahvasti myös Tavastialla. Retroilevaa rockia tehdään nykyisin todella paljon, mutta Spiders tekee eroa muihin vahvan grooven ja näppärän melodian sekaisella otteellaan. Jotkut tekevät sitä, koska se on muodissa, mutta Spidersista näkee ja kuulee musiikin tulevan jostain ihan muualta kuin muotivillityksistä ja trendeistä, Spidersissa on aitoutta, joka puuttuu monelta uudelta yhtyeeltä.

Uncle Acid2Uncle Acid & The Deadbeatsin astuessa lavalle Tavastia oli jo tupaten täynnä huolimatta siitä, että keikka oli maanantaina. Aloitus tapahtui räjähtävästi ”Waiting for Bloodin” merkeissä. Uudelta levyltä soitettiin oikeutetusti biisejä enemmän kuin muilta, vaikka muutkin levyt saivat hyvin tilaa. Pian taitaa olla edessä se hetki, kun settilistaan ei enää mahdu kappaleita jokaiselta levyltä, vaikka laatubiisejä riittääkin.

Uncle Acid9Jokainen Uncle Acid & The Deadbeatsin keikka on ollut elämys, mutta tällä kertaa bändi tuntui soittavan paremmin kuin koskaan. Jokainen kitarariffi tuntui raskaalta kuin moukarin isku takaraivossa ja jokainen melodia hypnoottisesti viettelevältä. Uncle Acidilla on ympärillään yhtye, jolla on kultainen kosketus hänen musiikkiinsa. Nokkamies itse tietysti näytti mallia kurittaen kitaraansa kuin riivattu ja riipien mystisellä lauluäänellään ihmisten ymmärryskykyä.

Uncle Acid & The Deadbeats on yksi nykypäivän kiinnostavimpia ja omaperäisimpiä yhtyeitä. Fanikunta näyttää kasvavan jatkuvasti, mikä ei ole mikään ihme. Uncle Acid & The Deadbeatsin jokaisella levyllä on mestariteoksiksi luokiteltavia kappaleita, jotka tulevat kestämään aikaa vuosikymmeniä. Sen lyhyehkössä diskografiassa on jo nyt albumeita, joita tullaan varmasti tulevaisuudessa pitämään klassikkoina, jollaisia kukaan muu ei kykene luomaan. Live-esiintyminenkin on timanttisessa kunnossa, joten en näe syytä, miksei Uncle Acid & The Deadbeatsista voisi tulla yhtä modernin ajan suurimmista rock/metalli-yhtyeistä.

Teksti ja kuvat: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua