Unettomuuden käsittelyä: Mertan lyriikkavideo ”Insomnia”-kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksessä

Tuottelias tulokasyhtye julkaisi ”Kokonainen”-debyyttialbuminsa tämän vuoden maaliskuussa juuri ennen pahinta koronatilannetta. Albumia on striimattu jo yli 1,1 miljoonaa kertaa.

Keikat peruttiin kuten muiltakin, mutta bändi ei hidastanut tahtiaan. Yhtye on aloittanut kakkosalbuminsa tekemisen Finnvoxilla. Ensimmäinen maistiainen ensi vuonna julkaistavalta levyltä oli elokuussa julkaistu ”Saarna”, joka sai erinomaisen vastaanoton. Sinkun myötä Merta pääsi ensimmäistä kertaa Spotifyn Suomirock tänään -soittolistan kanteen, ja levynjulkaisukeikalla yleisö otti biisin hienosti vastaan. Kappale on saanut myös radiosoittoa.

Nyt ”Saarna” saa jatkoa ”Insomnia”-sinkun myötä, joka jatkaa Mertan raskaampaa ilmaisua. Yhtyeen keulakuva Juhis Kauppinen kertoo ideasta kappaleen takaa seuraavaa:

”Unenpuute on jotain aivan järjetöntä. Niin itsestäänselvyys ja ehdottomasti toimivan ihmisen edellytys. Unen tärkeyttä ei osaa arvostaa ennen kuin sen puutteen kokee.

Meni kolmannes vuodesta sellaisella 2–4 tunnin osittaisella unella. Se ajatusten tulva, joka täytti mun pään silloin, kun piti levätä, ajoi mut hulluuden partaalle. Olen vielä sellaisessa elämäntilanteessa, jossa mun pitää olla 100 % läsnä, koko ajan! Siitä ei yksinkertaisesti tule mitään olemattomalla levolla.

Tunne ,jolloin olet hereillä, ei tarkoita mitään, tunne, kun nukut ,ei tarkoita mitään. Sitä menee päivästä toiseen sellaisen usvan peitossa. Et muista, mitä teit eilen, etkä pysty keskittymään siihen, mitä teet nyt. Aivan järjetöntä, sitä rupee kyseenalaistamaan sen, onko sitä edes hereillä. Tämä tunne jatkuu päiviä ,ja päivät muuttuvat kuukausiksi. Onneksi tähän on nyt saatu loppu ja pystyn taas lepäämään”.

Kommentoi julkaisua