Uniklubilta dramaattinen video uudesta ”Jos tähän jään” -kappaleesta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.11.2021
Kuva: Venla Shalin

Kotimainen rockyhtye Uniklubi tekee parhaillaan kahdeksatta studioalbumiaan tuottaja Rauli Eskolinin kanssa. ”Jos tähän jään” -kappale antaa maistiaisen tulevasta levystä toimien levyn toisena singlenä ja voit katsoa kappaleesta julkaistun dramaattisen musiikkivideon tästä:

Uniklubin keulakuva Jussi Selo kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Ohjaaja Antti Väre laittoi mulle viestiä, että hän haluaisi kovasti tehdä Uniklubille videon. Samaan aikaan oltiin studiossa äänittämässä tätä biisiä ja ajattelin, että tähän biisiin voisi sopia hyvin joku tarinallinen kerronta ja laitoin biisin Antille. Videolla saatiinkin hienosti yksi kulma lisää tulkita tätä biisiä.”

Videon lopussa ammutaan toista päähenkilöä. Ohjaaja Antti Väre lisää:

”Kuvauksissa käytettiin kuulapyssyä, jota ei ole koskaan ladattu, sillä se on vain kuvauskäyttöön hankittu. Aseen potku ja suuliekki on digitaalisesti lisätty.”

Uniklubin tulevalta levyltä kuultiin esimakua jo viime keväänä ”Hetken olen vapaa” -kappaleen myötä. Biisin julkaisupäivänä Uniklubi oli ehdolla Emma Gaalassa Vuoden rock -kategoriassa ”Ajan piirtämät kasvot” -albuminsa myötä. Lisäksi Uniklubi oli mukana Vuoden kotimainen yhtye/artisti -yleisöäänestyksessä.

Niin ikään Rauli Eskolinin tuottama yhtyeen edellinen levy ”Ajan piirtämät kasvot” oli menestys niin radiossa kuin suoratoistopalveluissakin. Levyn suurimpiin hitteihin kuuluvat kappaleet ”Huojuva silta” ja ”Bailaten koko elämä”.