Kuva: Pauliina Linna

Unique Leader Recordsin Daniel DeFonce arvelee kiertueiden olevan mahdollisia vasta vuonna 2021: ”Olen henkisesti valmistautunut etsimään muita töitä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.4.2020
Amorphis, Kuva: Pauliina Linna

On turvallista sanoa, ettei keikkoja ja kiertueita ole luvassa nyt keväällä koronan jyllätessä maailmalla. Konsertteja on peruttu tai siirretty syksylle, sillä moni arvelee tilanteen paranevan kesän aikana siihen malliin, että syksyllä olisi jo mahdollista järjestää tapahtumia.

Ohjelmatoimisto Continental Touringille sekä levy-yhtiö Unique Leader Recordsille työskentelevä Daniel DeFonce on kuitenkin osoittanut sosiaalisessa mediassa huolensa siitä, että kiertueita on turvallista järjestää vasta vuonna 2021.

”Liian moni ihminen on optimistinen kiertueiden suhteen minun mielestäni. Tämä on minulle hankalaa sanoa, koska elämäni pyörii bändien kiertueiden ympärillä”, De Fonce kertoo.

DeFonce kirjoittaa Twitter-tilillään, että vaikka kiertueet sallittaisiinkin jo tänä vuonna, eivät ihmiset välttämättä uskaltaisi tulla joukoittain paikalle. Tämän lisäksi DeFonce epäilee talouteen kohdistuneen iskun olleen niin kova, että kaikki bändit ja keikkapaikat eivät välttämättä enää ole pystyssä pandemian loputtua.

”Vaikka kiertueita järjestettäisiinkin tänä vuonna, putoaa yleisömäärä puoleen, ja keikkapaikkojen kapasiteettia pudotetaan rankasti, jos ne siis edelleen ovat pystyssä. Ihmisiä pelottaa mennä mihinkään vielä silloinkaan, kun rajoitukset poistetaan. Kuinka monella promoottorilla on rahaa paikata menetetyt keikat? Monia keikkoja on myös muutettu niin, että palkkio perustuu ovilta ostettuihin lippuihin. Kuinka monella bändillä on varaa lähteä kotoaan soittamaan pelkästään sen perusteella, paljonko ihmisiä paikalle tulee?”

DeFonce kertoo valmistautuvansa henkisesti siihen, että hän joutuu pian etsimään muita töitä:

”Päivien kuluessa olen henkisesti valmistautunut siihen, että joudun etsimään muita töitä musiikkialan ulkopuolelta. Minun täytyy tehdä niin, ja valmistelen itseäni siihen.”

https://twitter.com/defonce__/status/1247277787859365890