Slayer - Tuska 2019.

Universal Studios vahvisti vuoden 2008 tulipalon tuhonneen mm. Slayerin, Soundgardenin, Nirvanan, Holen ja R.E.M.:n master-nauhoja

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 15.2.2020
Slayer – Tuska 2019.

Vuonna 2008 Universal Studiosissa riehunut tulipalo tuhosi useiden merkittävien muusikoiden ja bändien master-nauhoja. Arviolta noin 500 000:n Universal Music Groupin omistamien kappaleiden nauhoja hävisi palossa täysin, sillä varasto sijaitsi palaneen rakennuksen alapuolella.

Viime kesänä asia nousi uudelleen keskusteluun, ja monet pohtivat, keiden kaikkien nauhoja tuhoutuikaan lopullisesti. Nyt tapahtuneesta on julkaistu tarkempi selvitys, kun mm. Soundgarden, Hole ja Steve Earle ovat nostaneet kanteen Universalia kohtaan. Lisää vastaavia kanteita on odotettavissa lähitulevaisuudessa.

Pitchfork julkisti perjantaina kattavan listan menetetyistä nauhoista. Alla on listattu bändit, jotka menettivät nauhoja tai joiden nauhoihin kohdistui vahinkoja. Etenkin Sonic Youthin, Slayerin, Les Paulin, Peter Framptonin ja Michael McDonaldin nauhoituksista ei ole korvaavaa kopiota. Vielä ei ole paljastettu tarkemmin, mistä kaikista nauhotteista on kyse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Sonic Youth
– Nirvana
– Elton John
– Beck
– Soundgarden
– Sheryl Crow
– R.E.M.
– Bryan Adams
– …And You Will Know Us by the Trail of Dead
– David Baerwald
– Jimmy Eat World
– Les Paul
– Peter Frampton
– Michael McDonald
– Slayer
– Suzanne Vega
– Surfaris
– White Zombie
– Y&T