Unkindista sekä Radienista tutuilta muusikoilta uusi yhtye Loka: Video ”Jumalpää”-kappaleesta Kaaoszinen ensinäytössä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.3.2024

Helsinkiläinen drone-sludge trio Loka julkaisee musiikkivideon ensimmäiseltä tulevalta debyyttialbumiltaan. Kaaoszine julkaisee yksityisoikeudella videon ennakkonäytöksenä. Sinkku julkaistaan digitaalisena 4.3. Bändi paljastaa tuolloin myös muita tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Lokan kokoonpano koostuu mm. Unkindissa (Relapse Records) ja Radienissa (Svart Records) aikaisemmin soittaneista jäsenistä. Yhtyeen kitaristi Martti kertoo bändistä seuraavaa:

”Halusimme perustaa bändin, joka yhdistää armottoman konesoundin sekä sludgen ja doomin genreinä. ”Jumalpää” edustaa hyvin tunnelmaa jota musiikilla haemme; haluamme muotoilla ihmisen aiheuttaman luontokadon ja sen seurauksena tuntuvan eksistentiaalisen toivottomuuden musiikillisesti. Alituinen sisäinen konflikti ihmisenä olemisesta tuntuu raskalta, kun kaikki ympärillä kuolee. Tavallaan musiikkimme on myös kehollista kauhua, koska äänenpaine tuntuu ahdistuksena rinnassa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Musiikkivideon ohjasi Adán Mendoza ja tuotti itsenäinen tuotantoyhtiö Av. San Juan 234. Mendoza kertoo videosta seuraavaa:

”Video ammentaa body horrorista ja japanilaisesta VHS-cyberpunkista. Se käsitellee paniikkikohtauksia ja tunkeilevia ajatuksia.”

Katso ”Jumalpään” musiikkivideo täältä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Seuraa Lokaa: https://linktr.ee/lokapulse

LOKA 2024:
Tommi Mutka – basso
Jyri Kuukasjärvi – laulu, syntikat, rumpukoneet
Martti Rasa – kitara, syntikat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat