Unleashed

Ruotsalaisen death metallin legendoihin kuuluva Unleashed julkaisee uuden “Odalheim”-nimeä kantavan albuminsa huhtikuun 20. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Kaaoszine otti yhteyttä sähköpostitse yhtyeen vokalistiin Johnny Hedlundiin, joka valotti meille hieman yhtyeen uuden albumiin taustoja sekä tulevaisuuden suunnitelmia. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas Unleashedilla on lähtenyt vuosi 2012 käyntiin?

Johnny:  Terve kaikille! Vuosi on lähtenyt meillä oikein hyvin käyntiin. Odotamme tietenkin innoissamme, mitä meidän soturimme tykkäävät uudesta albumistamme, joten elämme todella mielenkiintoisia aikoja.

Teiltä ilmestyy tosiaan jo järjestyksessään 11. albumi nimeltä “Odalheim” huhtikuun 20. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Voisitko näin alkuun kertoa meille hieman itse levyn teosta sekä sen nauhoituksista?

Johnny: Me aloitamme yleensä seuraavan albumin tekemisen melkein heti sen jälkeen, kun saamme edellisen tehtyä! Lähetämme Fredrickin (kitaristi) kanssa kappaleen runkoja internetin välityksellä toisillemme ja alamme pikku hiljaa työstää kappaleita. Yleensä koko prosessi aina albumin aloituksesta siihen, että saamme sen rungon valmiiksi, kestää noin 18 kuukautta. Tämän jälkeen aloitamme esituotannon ja mietimme, mitkä kappaleet loppujen lopuksi ovat niin hyviä, että ne voi laittaa albumille. Muutaman kuukauden kappaleiden pyörittämisen jälkeen meillä on yleensä valmis paketti kasassa ja siirrymme studioon nauhoittamaan sitä. Olemme yleensä erittäin valmistautuneita mennessämme studioon, joten emme kauheasti kuluta ylimääräistä aikaa siellä vaan purkitamme albumin – ja se on sitten siinä.

Jos vertaat tätä albumia musiikillisesti teidän aikaisempaan “As Yggdrasil Trembles” -albumiin, mitä itse näet albumeiden suurimpana erona?

Johnny: Mitä nyt olen kuullut ihmisten reaktioita uuteen albumiin, niin muutamat ovat sanoneet, että tällä albumilla on vähän enemmän elementtejä black metallista kuin aikaisemmilla albumeillamme. Itse olen sitä mieltä, että siinä ei ole suurta eroa meidän aikaisempiin albumeihin, mutta kai siinä sitten hieman niitä elementtejä on enemmän kuin aiemmin. Yritämme aina pysyä uskollisena juurillemme, joten emme kauhean paljoa muuta sitä tapaa, jolla toimimme. Väittäisin kuitenkin, että sekä kitaroiden että laulujen suhteen olemme jälleen ottaneet askeleen eteenpäin edellisiltä albumeiltamme. Albumi on myös mielestäni hieman paremmin tuotettu kuin aikaisemmat albumimme.

Albumin nimi “Odalheim” käsittääkseni viittaa viikinkeihin, jotka alkavat rakentaa maailmaa edellisen maailman pohjalta. Mistä saitte idean albumille ja mikä on ollut albumin suurimpana inspiraation lähteenä?

Johnny: Suurin inspiraatio albumeille on ehdottomasti viikinkien periaatteet ja arvot. “Odalheim” on oikeasti kirja, jota olen työstänyt viimeiset seitsemän vuotta, mutta minusta tuntuu, ettei se koskaan tule valmiiksi. Uusi albumimme siis käsittelee tuon kirjan kappaleita ja lukuja 1–11. Kirja kertoo siis siitä, että Midgardin sotilaat selvisivät maailmanlopusta ja jatkavat viikinkien perinteitä uudessa maailmassa.

Monet ovatkin ennustaneet, että maailma loppuu vuonna 2012. Jos näin kävisi, mitä emme tietenkään toivo, niin minkä luulisit olevan todennäköisin syy siihen?

Johnny: Meidän albumiltamme löytyy siihen hyvä ehdotus, kun kuuntelet ensimmäisen kappaleen nimeltä “Filmbulwinter”. En usko, että se nyt tapahtuu tänä vuonna, mutta ehkä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa!

Elät viikinkien ajassa. Mitkä olisivat bändisi jäsenien nimet?

Johnny:  Hah, hyvä kysymys! Kysyit tämän vain sen takia, että he alkaisivat vihata minua (naurua). En tosiaankaan tiedä. Nimeäisin heidät varmaan tylsästi vain Viikinki 1, Viikinki 2 ja niin edelleen. J

Jos joutuisit valitsemaan yhden näistä, niin minkä valitsisit ja miksi: kirves, kilpi vai miekka?

Johnny: Ottaisin itselleni ehdottomasti miekan, koska sitä olisi helpoin kantaa mukana ja se olisi mielestäni noista sotatilanteessa käytännöllisin. En minä kuitenkaan lähtisi peruuttelemaan, niin en tarvitsi kilpeä mihinkään!

Olette uranne aikana soittaneet monissa eri paikoissa ja monien eri yhtyeiden kanssa, mutta onko vielä olemassa joitain paikkoja, missä haluaisitte tulevaisuudessa soittaa?

Johnny: Totta kai! Lista niistä yhtyeistä, joiden kanssa vielä haluaisin soittaa kiertueella, on lähes loputon. Paikkoja, mihin vielä haluaisin soittamaan, olisi ehdottomasti ensimmäisenä Australia, koska emme ole olleet siellä vielä koskaan. Suurin asia kiertämisessä aina on sen vaatima aika, minkä vuoksi me emme vielä ole kerenneet joka paikkaan.

Olette myös soittaneet joitain keikkoja Suomessa. Onko sinulla mielessä mitään hienoja muistoja, joita haluaisit jakaa lukijoidemme kanssa?

Johnny: Haluaisimme ehdottomasti soittaa tuhansien järvien maassa useamminkin. Kaikista paras muisto itselläni Suomeen liittyen on Oulusta vuonna 1991, kun soitimme siellä keikan. Siellä oli niin paljon kännisiä ihmisiä, että en ole eläessäni nähnyt niin monta; ja usko pois, olen nähnyt niitä paljon! Siellä oli myös paljon kauniita naisia aivan kännissä, mikä oli minusta oikein hienoa!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Onko sulla vielä loppuun jotain, mitä haluaisit sanoa Kaaoszinen lukijoille?

Johnny:  Kiitoksia paljon haastattelusta. Toivottavasti pääsemme Suomeen keikalle kohta, koska maassanne on aina ilo ja kunnia soittaa! Hail Odin!

Kommentoi julkaisua