Unshine coveroi englantilaista kansansävelmää

UnshineHelsinkiläinen Unshine julkaisee oman versionsa tunnetusta englantilaisesta kansansävelmästä nimeltä ”Greensleeves”. Vuonna 2001 perustetun yhtyeen musiikissa  yhdistyvät niin metalli, folk kuin goottirokkikin ja tätä luonnosta kumpuavaa ja ihmisen kaipuusta sen yhteyteen kuvaavaa musiikkia orkesteri itse kutsuu druidimetalliksi. Yhtyeen edellinen ”Dark Half Rising” -albumi julkaistiin vuosi sitten elokuussa.

Unshine ei ole koskaan soittanut urallaan yhtäkään cover-biisiä ”Greensleevesiä” lukuun ottamatta. Meidän kohdalla tuntui jotenkin sopivalta hakea biisi kaukaa menneisyydestä eikä mistään 70-luvulta. Arvellaan, että alkuperäinen nerokas sävellys on luotu noin 1500-luvulla ja onhan se  melkoinen läpi vuosisatoja elänyt ikivihreä korvamato. Montaakohan 2000-luvulla sävellettyä biisiä soitetaan vielä 2500-luvulla? Biisi on osoittautunut toimiviksi keikoilla ja niinpä se onkin jäänyt setin vakiokappaleeksi. Nyt kuultava versio on nauhoitettu muutama vuosi sitten, mutta se on kuitenkin aina jäänyt jostain syystä pois levyiltä. Tämä on jäänyt meitä kaivelemaan, joten päätettiin julkaista se nyt netissä, olkaa hyvät”, yhtyeen kitaristi Harri Hautala kertoo coverista.

Unshine työstää parhaillaan materiaalia neljännelle albumilleen. Pieni tauko sävellysrupeamaan tulee lokakuun 18. päivä, jolloin yhtye matkaa Hollantiin Stream of Passionin erikoisvieraaksi Hoogeveenin Het Podiumissa tapahtuvalle keikalle.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: