Uraaniputken uudella singlellä menee taju

(c) Ville Vitikka / Petriina Kiiskinen

Oululainen Uraaniputki täräyttää kunnon latauksellisen jytää uudella sinkullaan, joka laittaa kuuntelijat huutamaan sen nimeä, ”Taju Menee”. Uraaniputki on pandemian aikana löytänyt itsensä näköisen tyylin ja korvia kutkuttelevan soundin. Kappaleen tuottamisesta ja äänittämisestä ovat vastanneet bändin jäsenet, kun taas miksauksesta vastasi Joonas Alaräihä ja masteroinnista Roope Halonen.

Tarttuva, mukaansa tempaava ja energinen ”Taju Menee” on kuin luotu loppusetin hikibiisiksi. Tiukka kahden minuutin punkkipaketti jatkaa aikaisemman radiohitin ”Muonion” linjaa. Tiukkaa kitarariffiä jykevöittää vihainen rumpukomppi, ja paketin koristelevat raivoisat perkussiot. Mitään sen tärkeämpää kerrottavaa Uraaniputkella ei taaskaan ole, vaan tärkeintä on välittää kuuntelijalle bändin roihuava energia, mikä kappaleen vokaaleista huokuu!

Uraaniputki on luonut uraansa Oulun seudulla muutamia vuosia. Bändin kokoonpanon vakiinnuttua on kappaleita työstetty tehokkaasti ja päästy radiosoittoonkin asti. Sanoin kuvaamattoman räyhäkkäällä liveperformanssilla Uraaniputki lumoaa takuuvarmasti jokaisen, joka ajautuu paikalle. Visuaalista herkkua löytyy lisäksi videopalveluista ”Muonion” musiikkivideon muodossa. Kulttimainetta nauttiva video kilpaili tänä vuonna mm. Oulun Musiikkivideofestivaaleilla. Bändin ensimmäinen festivaaliesiintyminen tyrmää ainakin tuhat opiskelijaa, kun Oulun korkeakoulujen lukuvuoden aloitustapahtuman Hurmoksen lavoja korventaa Uraaniputki!

Uraaniputki:
Petrus Poikkimäki – kitara & laulu
Olli Tahkola – rummut
Nestori Määttänen – basso, puhaltimet & laulu
Oula Lipponen – perkussiot, basso & laulu