Uriah Heep – Official Bootleg Vol.6 – Live At The Rock Of Ages Festival Germany 2008

Puhuttaessa pitkänlinjan yhtyeistä, voidaan Uriah Heep mainita kyseisessä ryhmässä. Yhtyeen ura on kestänyt jo yli neljäkymmentä vuotta ja jatkuu edelleen. Studioalbumeita yhtye on julkaissut jo yli kaksikymmentä ja erilaisten live- ja kokoelma-levyjen määrää tuskin tietävät edes yhtyeen jäsenet itsekään. Nyt tuohon live-levyjen listaan voidaan jälleen lisätä yksi, kun yhtye julkaisee keikkatallenteen vuodelta 2008.

Uusin livetallenne on viralliselta nimeltään ”Official Bootleg Volume Six – Live At The Rock Of Ages Festival Germany 2008”. Settilista kyseiseltä keikalta on mielestäni varsin onnistunut sekoitus vanhempaa ja silloista uudempaa materiaalia. Keikan avaa ”Overload” -niminen kappale joka ei ehkä kuulu siihen yhtyeen tunnetuimpaan materiaaliin, mutta starttaa keikan ihan reippaan oloisesti. Seuraavana tuleekin jo hieman tutumpaa tavaraa, kun ilmoille kajahtaa ”Cry Freedom”. Soitto kulkee ihan hyvin ja jollain tapaa tästä äänitteestä kuulee, että yhtyeellä on oikeasti ollut hauskaa soittaessa. Toki iän tuomat rasitukset kuuluvat jo Bernie Shawn vokaaleissa, mutta hänkin hoitaa oman osuutensa ihan hyvin.

Levyltä löytyy yhtyeen tunnetuimpia klassikoita, samoja klassikoita joita löytyy kaikilta edellisiltäkin live-äänitteiltä, joten herääkin kysymys tarvitaanko uutta Uriah Heep-live albumia? Omasta mielestäni ei, mutta varmasti kysyttäessä yhtyeen fanaattisimmilta faneilta olisi vastaus kyllä. Lopputulos on kuitenkin se, että vaikka ”The Wizard”, ”Sunrise”, ”Gypsy” ja ”Lady In Black” ovatkin hienoja kappaleita, niin ei nämä versiot ole kuitenkaan sieltä vahvimmasta päästä. Ikä tekee tepposensa rock-yhtyeillekin ja vaikka tämä on ihan leppoisaa kuunneltavaa, niin ei tämä tosiaankaan ole sellainen levy jonka myötä esittelisin yhtyeen jollekin joka sitä ei koskaan ole kuullut. Kun settilistalle on vielä mahdutettu ”Falling In Love” -kappale, joka on aina ollut mielestäni täysin turhanpäiväinen renkutus, niin ainakaan minulle tämä levy ei tarjoa sen suurempia elämyksiä.

On tietysti hienoa että tällaisia bändejä edelleen on olemassa, sillä nykypäivän yhtyeistä ei varmastikaan kovinkaan moni tule tekemään näin pitkää uraa, mutta ei näitä live-julkaisuja kyllä tarvitse välttämättä joka vuosi julkaista. Toki keräilijät ja yhtyeen suurimmat fanithan näistä varmasti nauttivat.

6/10

 

Kappalelista:

1.Overload
2.Cry Freedom
3.Falling In Love
4.Words In The Distance
5.Tears Of The World
6.Between Two Worlds
7.The Wizard
8.Free Me
9.Shadow
10.Sunrise
11.Gypsy
12.July Morning
13.Easy Livin’
14.Lady In Black

http://www.uriah-heep.com/newa/index.php

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua