Uuden alun äärellä: haastattelussa kotimainen folk metal -yhtye Frosttide

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.11.2018

Vuonna 2017 paluun parrasvaloihin uudistuneen kokoonpanon turvin tehnyt folk metal -yhtye Frosttide on uudelleen julkaisemassa marraskuun 30. päivä ”Decedents”-nimistä EP:tä Out Of Line Musicin kautta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen uudelleen miksatun ja masteroidun EP:n ääreltä ja kyseli hieman tuoreita kuulumisia sekä uteli yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Terve! Kuinka syksy 2018 on lähtenyt käyntiin Frosttiden leirissä, ja kuka bändistä vastailee näihin kysymyksiin?

Juho Patinen: Ihan mukavasti on syksy mennyt. Hommaa on piisannut mutta kerrankin ollaan onnistuttu välttelemään suurempi hampaiden kiristely aikataulujen kanssa!

Uudelleen julkaisette ”Decedents”-EP:n uuden masteroinnin ja miksauksen kera marraskuun lopussa Out Of Line Musicin kautta. Ettekö olleet tyytyväisiä EP:n alkuperäiseen versioon, vai mistä moinen idea sai alkunsa?

Juho Patinen: Aiempi versio tosiaan viimeisteltiin pienessä kiireessä Japanin-rundin takia. Selvittiin aika vähillä kompromisseilla, eikä mitään jäänyt sinänsä hampaankoloon. Out Of Line tykästyi materiaaliin ja tarjoutui julkaisemaan EP:n virallisemmin ja isommilla puitteilla kuin mihin me itse pystyttiin. Ei kuitenkaan koettu, että olisi järkevää julkaista tismalleen samaa pakettia kahteen kertaan, joten päädyttiin miksaamaan ja masteroimaan EP uudelleen. Tällä kertaa käytössä oli myös enemmän aikaa ja resursseja hyödynnettäväksi, joilla saatiin revittyä viimeisetkin potentiaalin rippeet irti koko materiaalista. Voidaan olla erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!

Ilmeisesti luvassa on myös lisää musiikkia Out Of Line Musicin kautta. Mitä seuraavaksi on luvassa, ja millaisessa vaiheessa uuden materiaalin sävellys on?

Juho Patinen: Kyllä, tarkoitus on jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä Out Of Linen kanssa. Seuraavaksi luvassa on varmasti täyspitkä albumi, jota oltiinkin työstetty jo ennen kuin päätettiin tehdä EP välissä. Materiaali albumia varten on hyvin pitkälti jo kasassa. On kuitenkin liian varhaista sanoa, milloin sitä päästään kuulemaan.

Kuinka te päädyitte yhteistyöhön Out Of Line Musicin kautta, millaisia suunnitelmia teillä on bändin kanssa vuodelle 2019?

Juho Patinen: Out Of Line otti meihin sähköpostitse yhteyttä. He olivat tykästyneitä materiaaliin ja ehdottivat jonkinlaisen yhteistyön aloittamista. Meidän kiipparimies Felipe matkusti tapaamaan lafkan pomoa Tuska-festivaalin aikoihin Helsinkiin keskustellakseen, mitä tuleman pitää. Lukuisten sähköpostien ja puhelinkeskustelujen jälkeen olimme erittäin vakuuttuneita, että juuri heidän tallinsa on oikea paikka meille. Ensi vuosi menee hyvin pitkälti uuden albumin työstössä mutta pyrimme myös keikkalemaan niin paljon kuin mahdollista ja aikataulut antavat periksi.

Vuonna 2018 ilmestyi jälleen paljon todella loistavia albumeita. Jäikö mieleen joitakin albumeja, joita haluaisit mainita tältä vuodelta? Kuinka paljon kuuntelet ”uutta” musiikkia tuoreilta yhtyeiltä?

Juho Patinen: Itse tulee seurattua hävettävän vähän, mitä musiikkimaailmassa tapahtuu. Kuuntelen paljon musiikkia laidasta laitaan. Tämän vuoden raskaamman sarjan julkaisuista eniten on kolahtanut Ghostin ”Prequelle”, Stam1nan ”Taival”, Obscuran ”Delivium” ja Riversiden ”Wasteland”.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja oikein hyvää loppu vuotta. Haluatko sanoa lopuksi viimeiset sanat Kaaoszinen lukijoille?

Juho Patinen: Kiitos, samoin! Ja kiitos kaikille lukijoille! Ensi viikon perjantaina hereillä! Talvi tulee, tule sinäkin.

Luetuimmat

Uusimmat