Emperor

Uusi Hellsinki Metal Festival vahvistaa Helsingin asemaa maailman metallipääkaupunkina – liput nyt myynnissä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.12.2022

Helsingin raskaan musiikin tarjonta saa lisää väriä – tai lisää mustaa – ensi kesänä, kun uusi Hellsinki Metal Festival järjestetään 11.-12. elokuuta. Tapahtuman järjestävän All Things Live Finlandin Toni Törrönen painottaa, että Hellsinki Metal Festival täydentää jo olemassa olevaa kaupungin hienoa tapahtumatarjontaa. Uusi ulkoilmafestivaali tullaan järjestämään Helsingin jäähallin alueella Nordenskjöldinkadulla, tutummin sanottuna Nordiksella. Törrönen toteaa festivaalista seuraavaa:

”Koen, että Suomeen mahtuu hyvin yksi niin sanottu extrememmän metallin tapahtuma, varsinkin Helsinkiin. Olen itse ollut tämänkaltaisen musiikin suurkuluttaja jo vuosia, ja on ilo päästä järjestämään tämä tapahtuma usean vuoden pohdinnan ja suunnittelun jälkeen. Esiintyjälista on kuratoitu tarkkaan siten, että se ruokkisi mahdollisimman monenlaisen metallin kuluttajaa.”

Hellsinki Metal Festivalin esikuvina tapahtuma-alalla ovat keskieurooppalaiset metallitapahtumat, kuten Wacken tai Copenhell, jotka ovat toimineet uuden tapahtuman inspiraation lähteinä sekä visuaalisuuden virikkeinä.

Tänään julkaistavassa festivaalin ensimmäisessä varsin kansainvälisessä kattauksessa ovat mukana: Emperor, Clawfinger, Blind Guardian, Bury Tomorrow, Sodom, Voivod, Samael, Pentagram, Fit For an Autopsy, Batushka, I Am Morbid, Suicidal Angels, Vomitory, Terveet Kädet, Priest, Landmvrks, Benighted, Before The Dawn, White Ward, Déluge sekä Asagraum. Törrönen kertoo:

”Moni festivaalin yhtyeistä ei ole käynyt koskaan aiemmin Suomessa, vaikka fanit ovat heitä tänne odottaneet pitkään. Osaa esiintyjistä ei ole nähty meillä pitkään aikaan, ja toivon, että saamme monelle kävijälle aikaiseksi sellaisen WOW-efektin.”

Tarkkasilmäiset voivat huomata tapahtuman logossa jotain tuttua, sama logo onkin vilahdellut raskaan musiikin kuulijoiden elämässä jo 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Toni Törrönen hymyilee:

”Hellsinki Metal Festivalin logo pohjautuu jo legendaarisen Hellsinki Rock Shopin logoon. Logoa tullaan varmasti käyttämään vielä sen originaalissa kelta-punaisessa muodossaankin jollain tavalla joskus.”

Hellsinki Metal Festivalin kahden päivän ennakkoliput ovat nyt myynnissä Tiketissä, Ticketmasterissa sekä Lippu.fi:ssä. Festivaalin muut lipputyypit tulevat myyntiin keväällä 2023.

Lipun hinta: alkaen 139€.
Festivaalin ikäraja: 18 vuotta.

Tähän mennessä julkaistut artistit ovat:
Emperor (NO)
Clawfinger (SWE)
Blind Guardian (GER)
Bury Tomorrow (UK)
Sodom (GER)
Voivod (CAN)
Samael (CH)
Pentagram (US)
Fit For an Autopsy (US)
Batushka (PL)
I Am Morbid (US)
Suicidal Angels (GR)
Vomitory (SWE)
Terveet Kädet
Priest (SWE)
Landmvrks (FR)
Benighted (FR)
Before The Dawn
White Ward (UA)
Déluge (FR)
Asagraum (HOL/NOR)

Luetuimmat

Uusimmat