Uusi metallifestivaali Lahteen: XXL Metalli Mössö järjestetään marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.4.2024

Möysän Musaklubin järjestämän XXL Mössö Pikkujoulujen 2024 toinen päivä on tänä vuonna omistettu kotimaiselle metallimusiikille. 

Perjantaina 8.11.2024 kuudetta kertaa järjestettävän, kevyemmän musiikin kattauksen sisältävän XXL Mössö Pikkujoulujen esiintyjinä nähdään Kaija Koo, Juha Tapio sekä Neljä Ruusua. 

Lauantaina 9.11.2024 Lahden Messukeskuksen valtaa ensimmäistä kertaa XXL Metalli Mössö, joissa esiintyvät takuuvarmat metallikansan viihdyttäjät: Stam1na, Turmion Kätilöt, Korpiklaani, Mokoma, ja Lost Society. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Meiltä on ihan ensimmäisestä XXL Mössöstä lähtien, eli vuodesta 2016, asti kyselty, että milloin Mössö tekee oikean metallifestarin Lahteen. Nyt on sen vuoro, ja olemme innoissamme tästä! Lahteen on hyvät kulkuyhteydet, pääkaupunkiseudultakin pääsee junalla Lahteen alle tunnissa”, kommentoi Möysän Musaklubin isäntä Antti Puhakka. 

Tästä illasta ei vauhtia puutu, sillä line-upin bändit ovat jokainen toinen toistaan mielettömämpiä viihde-elämyksiä, ja vihdoin koko paketti on mahdollista kokea yhtenä ja samana iltana Lahdessa: 

On vain yksi Stam1na. Tämä Lemiltä kotoisin oleva bändi nakkaa niin pitit kuin tonttulakit pyörimään! Stam1na on käsite. Stam1na on kokemus. Stam1na – tule, näe, koe! 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turmion Kätilöiden vastustamaton discometallishow on suorastaan kansanhurmosta kaikenikäisille alusta loppuun saakka, ehkä vähän pikkutuhmalla pikkujoulutwistilläkin? 

Korpiklaani ja iloisen folk metalin pikkujoulujuhla, joka nostaa maljan myös ikiaikaisille perinteillemme. Suomen rajojen ulkopuolella huomattavasti suositummalla ja tunnetummalla Korpiklaanilla ei uusimman ”Rankarumpu”-levynsä myötä ole liian montaa kotimaan keikkaa, joten täällä heidät on mahdollisuus nähdä, kotikonnuillaan lavalla! 

Mokoma on julkaistuaan jo peräti 12. studioalbuminsa ”Myrsky” kovemmassa iskussa kuin koskaan. XXL Metalli Mössössä on luvattu arjen perkeleiden kesyttyvän, syyttävän sormen katkeavan ja pyhän vitutuksen toimivan voimavarana vapaalle vaihtamiseen oikealla tavalla. 

Taajaan radiossakin soivan, muihin esiintyjiin verrattuna uudemman polven metalliyhtyeen Lost Societyn energinen show tempaa mukaansa, ja nyt on loistava tilaisuus päästä katsastamaan heidät Lahdessa, jos et ole aiemmin livenä nähnyt. Ja vaikka olisitkin: haluat tätä lisää, myönnä pois. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

XXL METALLI MÖSSÖ: 
Aika: Lauantai 9.11.2024 
Paikka: Lahden Messukeskus 
Esiintyjät: Stam1na, Turmion Kätilöt, Korpiklaani, Mokoma, Lost Society. 

Pienet lisäykset ohjelmistoon mahdollisia. 

Järjestäjä: Möysän Musaklubi  
Liput tulevat myyntiin: PE 12.4.2024 KLO 09:00 
Peruslippu: 59€ 
VIP-liput: alkaen 115€. 
Koko tapahtuma on K-18 

Tapahtuma on esteetön ja alueella on invavessoja. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

VIP-lippuja on myynnissä kolmessa eri hintakategoriassa: A-VIP-alueen pöydät ovat lähimpänä lavaa. Kaikkiin VIP-lippuihin sisältyy monipuolinen buffet-ruokailu, oma pöytäpaikka seurueelle koko illan ajaksi ja mahdollisuus päästä lavan eteen VIP-alueen puolella. VIP-alueella on oma baaritiski, ja Mössön henkilökunta huolehtii vieraiden viihtyvyydestä. VIP-vieraille on oma sisäänkäynti sekä narikka. Kaikkiin VIP-lippuihin sisältyy myös VIP-passi, kaulanauha sekä pikkujoululahjakassi, joka sisältää mm. XXL Metalli Mössö-paidan. 

XXL Mössö on Möysän Musaklubin festivaalikonsepti, jossa legendaarisen Mössön tunnelma viedään klubikeikkaa isompaan mittakaavaan: talvella pikkujoulufestivaaleille Lahden Messukeskukseen ja kesällä ulkoilmatapahtumana kesäfestareille Mukkulan Tapahtumapuistoon. Tavoitteena on vakiinnuttaa myös XXL Metalli Mössö osaksi laadukkaasti toteutettujen Möysäläisten tapahtumaelämysten valikoimaa. 

XXL Mössö-tapahtumia on järjestetty vuodesta 2016, ja yleisömäärä on vuosittain kasvanut. Vuoden 2023 XXL Mössö Pikkujoulu oli loppuunmyyty, ja 4750 myydyllä lipulla syksyn suurin Suomessa järjestetty sisäfestivaali. Pikkujoulufestivaalin lisäksi vuodesta 2023 on järjestetty myös kesäfestari XXL Kesä Mössö Lahdessa Mukkulan tapahtumapuistossa. Vuoden 2024 XXL Kesä Mössö juhlitaan 14.-15.6.2024. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat