Uusi metalliyhtye World Without julkaisi debyyttisinglensä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.6.2021
(c) Pete Voutilainen aka One Eye Pete

World Without on tappava yhdistelmä modernia metallia, popahtavaa thrashiä ja hardcorelaulua, joka aiheuttaa tarvetta manaajan palveluille. Riivatun korpin huuto ja high school -kuoropojan laulu luovat mielenkiintoisen kontrastin, joka ei jätä kenenkään sielua rauhaan. World Without on nelihenkinen helsinkiläistynyt metalliyhtye, jonka keulakuvana on laulaja-kitaristi Ville Suorsa (For the Imperium). Hänen kanssaan pittiä pyörittävät Stratovariuksessa mainetta niittänyt rumpali Rolf Pilve, äänityksestä ja tuotannosta vastaava kitaristi Aleksi Villberg sekä raudanluja bassotaiteilija Pekka Rajamäki.

 

World Withoutin musiikissa on kuultavissa vaikutteita metallilegendoista, kuten Slipknotista ja In Flamesistä aina modernimpiin jätteihin, kuten Bring Me The Horizoniin ja Killswitch Engageen. Agressiivisuus yhdistettynä yhtyeen soittotaitoon sekä uniikkiin musiikilliseen visioon synnyttävät helposti lähestyttävän metallipaletin, johon kuka vain voi tarttua – kunhan antaa ensiksi pikkusormen paholaiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

World Without julkaisi ensimmäisen singlensä ”I, Exorcistin” perjantaina 4. kesäkuuta. Kappale kritisoi ihmisten pakonomaista tarvetta tuoda omaa uskomustaan esille jyräten samalla muiden aatteet jopa sodan varjolla. “Biisin perimmäinen viesti onkin ‘elä ja anna muiden elää’”, Ville Suorsa kertoo. Kappale on myös ensimmäinen maistiainen syyskuussa julkaistavalta EP:ltä.

Julkaistuaan For the Imperiumin kanssa kaksi albumia major-yhtiön alla ja kierrettyään ympäri Eurooppaa Ville Suorsa tunsi,  että hänellä ei ollut enää mitään annettavaa yhtyeelle ja erosi siitä. Tämän jälkeen Ville työskenteli vuosien ajan monien eri bändien ja artistien kanssa, mutta mikään ei tuntunut omalta. Lopulta pitkän parisuhteen tullessa päätökseen, Villelle tuli tarve kirjoittaa kappaleita välitilinpäätöksenä erolle siitä seuranneesta ahdistuksesta ja yleisestä maailmantuskasta. Samalla palo metallimusiikkia kohtaan nosti jälleen päätään ja Villelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kasata bändi ympärilleen ja World Without syntyi.

World Without suuntasi studioon ja albumillinen kappaleita oli valmiina keväällä 2020 ja yhtyeen tarkoituksena oli julkaista se ja lähteä kiertueelle. Korona kuitenkin sotki suunnitelmat, joten yhtye ryhtyi kirjoittamaan lisää kappaleita odotellessa maailman avautumista. Keväällä 2021 World Without solmi sopimuksen Haiku Approves Musicin kanssa ja valmiiksi äänitetty albumi päätettiin julkaista kahdessa osassa EP-muotoisina. Ensimmäinen EP julkaistaan syyskuussa ja toinen alkuvuodesta 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat