Uusi Nervosa, uudet raivonpurkaukset – arvostelussa yhtyeen neljäs pitkäsoitto ”Perpetual Chaos”

Siinä vuoden 2020 huhtikuun aikana brasilialaisen naisthrashvoiman Nervosan leirillä on tapahtunut muutoksia. Pitkäaikainen basistilaulaja Fernanda Lira ja nuori rumpali Luana Dametto ovat päättäneet lopettaa toimintansa Nervosan piirissä, jolloin jäljelle on jäänyt bändin pääpiru ja perustaja Prika Amaral. Eipä tuossa kauan nokka tuhissut, sillä johtohahmo on palkannut pikaisella aikataululla uudet naispirut ohjakseen. Riveihin ovat liittyneet Bloodhunterista tuttu vokalistiksi Diva Satanica, Abbathin bassottelija Mia Wallance ja rumpuihin kreikkalainen Eleni Nota. Näin on syntynyt versio 2.0, ja siinä samalla uudet tuulet ovat lähteneet puhaltamaan. Neljäs studiojulkaisu ”Perpetual Chaos” on työstetty ja saapunut alkuvuodelle 2021.

Itse levy ei pahemmin suuresti eroa aikaisempien studiojulkaisujen ohella. Albumi on sen yli neljäkymmentä minuuttia silkkaa vihaa ja raivokasta ryönää. Kaikesta huolimatta tärkeintä on, että Prika Amaralin uudessa kokoonpanossa yhteispeli toimii. Jo kolme ensimmäistä kappaletta ”Venomous”, ”Guided by Evil” ja ”People of the Abyss” täräyttävät huolella luulot pois. Simppelit, mutta raskaat sekä toimivat riffit ja sovitukset kuulostavat lupaavalta alulta, mitä päivitetty Nervosa tarjoaa.

Kerta biisien teot perustuvat laajalti yksinkertaisille riffittelyille, nämä alkavat välillä tuntua yksitoikkoisilta, jotka alkavat tuntua päästyäni levyn väliosion puolelle. Muun muassa ”Perpetual Chaos” ja ”Godless Prisoner” eivät jaksa kiinnostaa pidemmällä tähtäimellä, mutta taas lyhytkestoinen ja nopea vedos ”Time to Fight” toimii paljon paremmin. Levyn loppupuolella liekki alkaa hiljalleen sammua, minkä vuoksi aikainen kuuntelun lopetus tulee vastaan.

Nervosan uusi kokoonpano on hyvässä vedossa, siitä erityiset pisteet! Taas ”Perpetual Chaos”-albumista jää hieman ristiriitaisemmat ajatukset. Levyllä on omat hetkensä, mutta toisaalta albumi voisi mahdollisesti olla parempi, jos tämän tekemiseen olisi käytetty enemmän aikaa. Nyt lopputuloksena on albumi, jossa on liikaa täytekappaleita, joita on nyt syystä tai toisesta pitänyt ängetä biisilistalle sekä tasapaksuja riffittelyosuuksia.

7-/10

Kappalelista:

1. Venomous
2. Guided by Evil
3. People of the Abyss
4. Perpetual Chaos
5. Until the Very End
6. Genocidal Command
7. Kings of Domination
8. Time to Fight
9. Godless Prisoner
10. Blood Eagle
11. Rebel Soul
12. Pursued by Judgement
13. Under Ruins

Nervosa Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua