Kuva: Stupido booking

Uusi raskaan rockin tapahtumasarja DropClub aloittaa Turussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.3.2023

Turun musiikkikenttä rikastuu uudella tapahtumasarjalla, kun tuore paikallinen kulttuurialan yritys West Coast Empire tuottaa DropClub 2023 klubi-illat.

DropClub on kolme kertaa ensimmäisenä vuotenaan järjestettävä elävän musiikin klubi, joka erikoistuu rockin, punkin ja metallin alalajeihin.

West Coast Empire on turkulaisten rock-muusikoiden perustama kulttuurialan yritys, jonka tavoite on edistää ja elävöittää raskaan musiikin kenttää Turussa ja muualla Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”West Coast Empire on perustettu vahvistamaan turkulaista live-musiikkiskeneä ja tuottamaan laadukkaita rock-tapahtumia ympäri Suomea. Haluamme erikoistua itsellemme rakkaisiin musiikin alalajeihin kuten punkkiin, metalliin ja rockiin”, yrityksen toimitusjohtaja, kulttuurituottaja Jussi Heikkinen kertoo.

DropClubien tapahtumapaikkana toimii Humalistonkadulla sijaitseva Utopia, jonka legendaarisessa kiinteistössä ovat aiemmin toimineet mm. Gong ja Turun klubi.

”Utopia on ehdottomasti Turun ja koko läntisen Suomen paras rock-klubi, jonka äänentoisto ja tunnelma sopivat täydellisesti meidän tarpeisiimme. Toivomme, että Utopia on löytänyt nyt pitkäaikaisen omistajan, jonka kanssa yhteistyömme jatkuu myös tulevina vuosina”, Heikkinen jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensimmäisenä tapahtumavuotena konsertti-iltoja on kolme, ja ensimmäistä punk-teemaista DropClubia tähdittää uuden ”Ongelmanuorten sävellahja” levynsä myötä suurta suosiota saanut Nyrkkitappelu. Nyrkkitappelua tukevat nuorempaa punk-sukupolvea edustava porilaislähtöinen Maria Makaaberi ja turkulainen hc-bändi Väistä!.

”Jokaisella DropClubilla on oma musiikillinen teemansa. Teemat on mietitty täsmäämään vuodenaikojen fiilisten kanssa. Ensimmäisenä toukokuisena loppukevään illan teemana on energinen ja hikinen punk. Syyskuussa maistuu Mara Ballsin johtamana muhkeampi ja hitaampi stoner-rock, ja marraskuun talviseen kaamokseen sopii Vermilian ja Einvigin vetämänä tummempi black metal. Myös vuoden 2024 teemoja on mietitty valmiiksi kasaan, mutta ei paljasteta niitä aivan vielä”, Heikkinen kertoo.

DropClubien illat/ Liput alk. 16€:
26.5.2023 Punk: Nyrkkitappelu, Maria Makaaberi, Väistä!
23.9.2023 Stoner Rock: Mara Balls, Grand Sorceress, Craneium
25.11.2023 Black Metal: Vermilia, Einvigi, TBA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat