Uusi suomalainen black metal tulokas – arviossa Sarvekkaan ”Of Atavistic Fury & Visions”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 13.3.2021

Uutta verta suomalaiseen black metal – skeneen tuo vuonna 2018 perustettu Sarvekas, joka koostuu kahdesta jäsenestä. ”Of Atavistic Fury & Visions” on yhtyeen debytti EP ja se julkaistiin Soulsellerin kautta viime vuoden joulukuussa. Bändillä on semi-melodinen ote mustaan metalliinsa, mutta musiikista ei myöskään puutu raakutta tai vihaa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Viiden biisin minialbumi tärähtää käyntiin kiivaasti ja melodisesti. Tahtia höllennetään välillä ja välillä taas päästellään kaasu pohjassa. Lätty sisältää mukavasti vaihtelua ja on sopivan mittainen. Materiaali valuu korvista sisään aiheuttamatta sen kummempaa reaktiota. Kaikki on paperilla kunnossa, mutta se jokin vielä puuttuu. Näinkin levyä kuuntelee ilokseen, mutta ikävästi se hukkuu valtavaan julkaisujen massaan. Ja kuitenkin, bändi on selkeästi keskitasoa parempaa rypistelyä.

Sarvekas tuli kuin puskista ja pääsi tavallaan yllättämään. Tuntuu, että yhtye pyrkii olemaan vähän kaikkea; on melodiaa, raakaa rytistystä, vihaa, satanismia ja pakanallisuutta. Vähän jokaiselle jotakin. Siinä sivussa bändin oma identiteetti jää jonnekin kaiken väliin. ”Of Atavistic Fury & Visions” on sinänsä oivallinen levytys, mutta hukkuu helposti massaan. Materiaali ei ole vielä hioutunut huippuunsa, mutta odotettavissa lienee jotain suurempaa. Tällaisenaankin EP on kuitenkin melko vahvaa näyttöä Salo/Sauvo -akselilta.

7/10

Kappalelista:

1. Dark Spiritual Devotion
2. Hexenpyre
3. The Sacred Hour of the Hunt
4. Where No Man Has Trodden
5. Surtr’s Breath

Sarvekas Facebookissa