Uusi tutkimustulos: Volbeatin musiikki toimiva lääke koronavirusta vastaan

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 19.4.2020

Maailmaa mylläävä koronavirustilanne ei ole vielä ottanut laantuakseen. Valtava määrä uusia tapauksia todetaan päivittäin, ja hoitokeinoja etsitään kuumeisesti. Lääkärit ja tutkijat ovat tehneet pitkää päivää yrittäessään selvittää, millä viruksen saisi selätettyä, ja juuri julkaistun tiedon mukaan keino on saatettu löytää uudessa tutkimuksessa.

Jyväskylän yliopiston tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että äänellä pystytään vaikuttamaan koronaviruksen tartuttamiin soluihin. Lisäksi huomattiin, että kyseiset solut muodostavat noin 3–5 solun ryppäitä, joissa solut elävät symbioosissa keskenään, melkein kuin perheenä. Niin sanotun isäntäsolun tehtävä on syöttää ravintoa muille soluille ja huolehtia myös viruksen etenemisestä. Näihin soluihin on aiemmin mainitussa tutkimuksessa pystytty vaikuttamaan tietynlaisella musiikilla ja saatu niiden toiminta häiriintymään niin, että virus kuolee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tutkimuksen läpimurto tapahtui lähes vahingossa. Tutkimushenkilöitä on pidetty sairaalassa karanteeninomaisissa olosuhteissa, ja usein keskusradiosta soi musiikki, yleensä jokin radiokanava. Historiallisena päivänä sairaalassa käännettiin kanavaa ensimmäistä kertaa Radio Rockille, ja vaikutus huomattiin jo parin tunnin päästä. Seitsemännentoista peräkkäin soineen Volbeat-yhtyeen kappaleen aikana moni koronavirusta sairastava koehenkilö alkoi voida fyysisesti pahoin ja oksentaa väkivaltaisesti. Tilanne äityi niin pahaksi, että koehenkilöiden hengen puolesta alkoi olla huoli, ja radio jouduttiin sammuttamaan. Ennen tätä muutamien koehenkilöiden kerrotaan jopa rukoilleen, että soittaisivat mielummin vaikka MetallicanEnter Sandmania”. Radio Rockin konttorilta pahoitellaan syvästi, ettei Metallicaa soinut kokonaiseen tuntiin.

Aluksi havaintoa kummasteltiin, sillä myös moni terve koehenkilö oksensi Volbeatin musiikkia kuullessaan. Tilannetta seurattiin tarkasti, ja terveillä pahoinvoinnin huomattiin loppuvan lähes heti musiikin loputtua. Koronaan sairastuneilla pahoinvointi jatkui ja paheni usean päivän ajan. Lisäksi esiintyi vakavaa ripulia ja itsetuhoisia ajatuksia. Sairastuneita tutkittiin tarkemmin, ja heillä huomattiin aiemmin mainittua poikkeavaa käytöstä sairastuneissa soluissa: niin kutsutun isäntäsolun toiminta häiriintyi niin, että virus kuoli koko soluryppäässä. Useimmissa tapauksissa se tapahtui yhdellä tavalla kahdesta. Osa isäntäsoluista muuttui itsetuhoisiksi Volbeatin musiikin soidessa ja suoritti itsemurhan. Muissa isäntäsoluissa taas aktivoitui ns. ”vaimonhakkaajageeni”, eli isäntäsolu humaltui viruksesta ja pahoinpiteli muut ryppäänsä solut niin huonoon kuntoon, että virus kuoli. Koska suurin osa ryppään soluista oli terveitä, virus kuoli myös isäntäsolussa, ja kaikki solut pystyivät jatkamaan normaalia toimintaansa.

Tutkimusta johtava ylilääkäri kommentoi seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Joo, löysimme hieman erikoisen tavan koronaviruksen hoitamiseksi. Erikoisen siitä tekee varsinkin se, että aiemmin Volbeatin musiikin on todettu vain aiheuttavan sairauksia, kuten migreeniä ja aivosyöpää. Kaikki keinot ovat tässä tilanteessa kuitenkin tervetulleita. Pahoinvoinnin huomattiin sairailla koehenkilöllä alkavan yleensä hieman sen jälkeen, kun kappale oli edennyt laulun alkamiseen saakka. Voi olla, että yhtyeen laulajan ääni värähtelee juuri oikealla taajuudella ja pystyy siksi saavuttamaan nämä viruksen tartuttaman solut. Mielenkiintoista on se, että myös monella terveellä koehenkilöllä pahoinvoinnin alkaminen ajoittui hieman laulun alkamisen jälkeen. Tutkimme heitä vielä erikseen, ja lisätutkimuksissa pahoinvoinnin alkuperä osoittautui enemmän psyykkiseksi, kun taas sairailla se oli fyysinen. Volbeatin musiikki sai terveet koehenkilöt kokemaan niin kovaa henkistä pahoinvointia, että se näkyi myös fyysisinä oireina. Tämän tutkimuksen pohjalta voidaan todeta, että tieteen näkökulmasta katsottuna Volbeatin musiikki on 98 % varmuudella paskaa.”

Teksti on osa Kaaoszinen Sunnuntaisatiirit-sarjaa. Kyseessä ei ole oikea uutinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat