Uusia soundeja Englannista – tuore Polar-albumi ensikuuntelussa

 

 

Englannista puskeva Polar julkaisi neljännen täyspitkänsä, joka kantaa nimeä ”Nova”. Arising Empiren kautta julkaistua albumia edelsivät edellisten parin vuoden aikana yksittäin pudotellut singlet “Breathe”, “Drive”, ”Midnight” ja “Adore”. Yhtyeen edelliset levyt ovat olleet suuresti post-hardcoreen pohjautuvia, mutta ajan kulkiessa myös soundi on kehittynyt melodisempaan ja yksinkertaisempaan suuntaan. Uusin levy muistuttaa suuresti metalcore-suuruus The Ghost Insiden tyyliä. Polar polkaisi kolmas päivä huhtikuuta käyntiin mittavan Euroopan ja Britannian halki kulkevan kiertueensa. Heitä lämmittelemässä on indiellä maustettu rock-bändi Tripsitters. 

Uusi albumi on kuin sekoitus While She Sleepsiä ja Bring Me The Horizonin lapsikuoroja sekä melodioita. Yhtye on mennyt täysin uudelle tasolle edellisestä “No Cure No Savior” -levystään niin lyyrisesti kuin musiikillisestikkin. Tämä on selvästi Polarin aidoin, rehellisin ja tunteellisin teos toistaiseksi. Levy on hiottu timanttiin aivan visuaalista ilmettä sekä kansitaidetta myöten. 

Intron päätyttyä alkaa myllytys. “Devil” ja “Cradle” tuovat vanhoja hardcore-aineksia kehiin, ja siihen yhdistellään nerokkaasti sekä korkeita naisvokaaleja että päähän jääviä melodioita.  Nämä ovat loistava pohjustus Polarin massiiviselle “Drive”-singlelle. 

Polaria ei ole ikinä kuultu yhtä upeana, rehellisenä tai harmonisena. Tämä yleisösuosikki on todellakin levyn kulmakivi ja näyttää yhtyeen parhaat puolet aidosti. Vokalisti Adam Woodford antaa kuulua sydämensä kyllyydestä sanat “These are our words sung forever. Can we sing this together?” Todellinen pankinräjäyttäjä tämä biisi on ollut myös livenä. Se tuo ainutlaatuisen kontaktin yleisön ja bändin välille, ja samaistuttavat sanat tuovat koko yleisölle yhteenkuuluvuuden tunnetta. “Adore” seuraa edellisen raidan jalanjälkiä ja tuo mukaan hieman Architectstyylisiä metalcore-riffejä, kunnes räjähtää upeaan nopeatempoiseen kertosäkeeseen. 

Levyn puoliväliä merkkaa “Sonder” joka on levyn instrumentaalibiisi ja upea silta seuraavaan “Amber” -kappaleeseen. Meno vähän rauhoittuu joksikin aikaa, ja seuraavana onkin vuorossa singlenäkin julkaistu “Breathe”.  Toisen instrumentaalin jälkeen tulee loppuhuipennus. Yhtyeen ylistämä “Midnight” -single antaa pohjustuksen herkälle kuusiminuuttiselle teokselle, joka on nimeltään “Brother”. Upeat melodiat luovat todella ison atmosfäärin biisille. Tämä on loistokas lopetus upealle albumille.  

”Nova” on suuri merkkipaalu yhtyeelle ja kehitys on silmin nähtävää. Uskomattoman harppauksen ottanut yhtye juhliikin seuraavat viikot tien päällä, ja on varmasti elämänsä vedossa. Tämä on todellakin yksi vuoden levyistä kaikille metal– ja post-hardcore -faneille, eikä tätä kannata missata.  Hyvät naiset ja herrat: Polar. 

Yhtye itse kommentoi tuoretta albumiaan seuraavin sanoin: 

“’Midnight’ is a song about coming of age and sexual awakening. It is written about a personal experience I had at 15 which forced me to understand sex mentally and physically in a unnatural way. This song has been therapeutic to me and I hope it allows people who hear it to be honest with themselves and deal with their inner demons. Our new album ‘Nova’ musically and lyrically has been therapeutic for all of us, we came to a point where we all needed a release and this is the product of that. We hope listeners can relate to this record and make steps to finding inner peace as much as us.”

 

 

9/10

 

Kappalelista:
1. Mære
2. Devil
3. Cradle
4. Drive
5. Adore
6. Sonder
7. Amber
8. Breathe
9. Prey
10. Dusk
11. Midnight
12. Brother 

 

Kommentoi julkaisua