Uutta Suomesta – aggressiivinen Voice of Treason

 

Voice Of Treason. Varmasti suurimmalle osalle vielä tuntematon nimi. Tuore helsinkiläinen beatdown-yhtye julkaisi debyytti- EP:nsä, ja myrskyä ei voi välttää. Teos on vaatimaton, kuuden biisin mittainen ja kantaa nimeä “BACKBONE EP”.  Tämä debyytti on varmasti yksi vuoden vihaisimmista ja puhuttelevimmista julkaisuista kotimaasta.  Herrat yhdistelevät musiikissaan klassista hardcorea, tinkimätöntä beatdownia ja erittäin puhuttelevia tekstejä. Aihealueina sopii mainita esimerkiksi fasismi, eläimiin kohdistuva väkivalta ja ihmisen itsekeskeisyys.  Nuoret tekevät selväksi linjan eivätkä anna tilaa turhalle väkivallalle tai epäinhimillisyydelle.

Ensimmäiset biisit “Parasite” ja “Riddance” tuovat nopean, aggressiivisen alun ja saavat kuulijan ottamaan jo ensimmäisiä tanssiaskelia olohuoneessaan. “Slaves & Servants” on todellakin julkaisun parhaita biisejä. Se tuo esille entistä räkäisempiä breakdowneja sekä tärkeää asiaa eläinten oikeuksista.

Discomfort” vie kuulijan syvälle itsepohdiskelun, itsetuhon sekä ahdistuksen keskelle. EP:n nimikkobiisi “Backbone” palauttaa mieleen vanhat hardcore-bändit niin musiikilliselta tyyliltään kuin sodanvastaisella teemallaankin.

Viimeinen, vähän nopeatempoisempi raita “Loyal Minds” on todella hyvä lopetus kitarasooloineen. Biisi nojaa vahvasti lyriikoiltaan scenen yhteisöllisyyteen, tasa-arvoisuuteen ja arvostukseen. Juuri ne asiat ovat läsnä niin keikoilla, levyillä kuin ihan jokapäiväisessä elämässäkin. Niin kuin sanotaankin, hardcore ei ole vain musiikkia, vaan elämäntapa sekä keino saada negatiivinen energia vaihtumaan positiiviseksi.

Mielestäni Suomeen todella kaivataan vastaavia yhtyeitä kertomaan, että nuoret ovat se tulevaisuus, jonka pitäisi päästä vaikuttamaan. Kaiken pitäisi pohjautua tasa-arvoisuuteen sekä inhimillisyyteen.  Onneksi kuitenkin voin todeta levyä kuunnellessani, että tulevaisuutta varmasti löytyy tällekin genrelle myös Suomen rajojen sisäpuolelta. Viime vuosien aikana on tullut useita toistaan parempia kotimaisia yhtyeitä, mukaan lukien Voice of Treason.

Julkaisusta ehdoton suositus kaikille harkon sekä beatdownin ystäville. Armotonta pommitusta räkäisillä breakdowneilla höystettynä antaa parhaan mahdollisen ensivaikutelman.  Kannattaa ottaa myös yhtyeen sometilit haltuun, jos haluaa pysyä selvillä tulevista keikoista ja muista tapahtumista.

8½/10

 

Voice of Treason Facebookissa
Voice Of Treason Bandcampissa

Kappalelista: 
1. Parasite
2. Riddance
3. Slaves & Servants
4. Discomfort
5. Backbone
6. Loyal Mind

Kommentoi julkaisua