Kuva: Leo Aalto / Lauri A Hiitek T:m

Uutta verta metallikentällä: Kotimainen Remains Of Destruction tarjoilee lyriikkavideota ensisinglestään nimeltä ”Silvery Fields”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.9.2020
Leo Aalto / Lauri A Hiitek T:m

Remains of Destruction on helsinkiläispohjainen heavy metal -yhtye, joka on saanut alkunsa Symphony of Shadows -yhtyeen raunioista. Jesse Yrjölän alulle laittama yhtye toimii tällä hetkellä kolmihenkisenä ja tarjoilee apokalyptista menoa ensisinglellään nimeltä ”Silvery Fields”, josta yhtye julkaisi samalla lyriikkavideon. Kappaleen miksauksesta ja tuottamisesta on vastannut Arion-yhtyeestäkin tuttu Topias Kupiainen. Toistaiseksi triona toimivan yhtyeen tavoitteena on tarjoilla syksyn mittaan lisää materiaalia ja myöskin täydentää kokoonpanoaan.

Yhtyeen laulaja-säveltäjä Jesse Yrjölä kertoo yhtyeen taustoista, tulevaisuudensuunnitelmista ja ensisinglestä:

Symphony of Shadows -yhtyeen pitkän hiljaiselon jälkeen koin parhaaksi vaihtoehdoksi lähteä kulkemaan omaa polkuani ja toteuttaa tulevat biisini uuden porukan kanssa. Symphonyn henki veteli viimeisiään oikeastaan jo jonkin aikaa ja keväällä 2020 sitten tuli se hetki kun yhtye lopulta kuopattiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ilmeinen vaihtoehto oli pyytää yhtä suomen kovimmista kitara sankareista eli siis niin ikään Symphonysta tuttua Timo Pelkosta mukaan tähän uuteen projektiin. Timon kanssa ollaan kirjoiteltu biisejä yhdessä jo vuosia ja useamman kuukauden tuloksena meillä syntyikin liuta melko kovia demoja. Tämän johdosta päätettiin laittaa homma kunnolla tulille ja rumpaliksi mukaan tarttui tuttavabändeistä tuttu Janne Ollikainen. Remains of Destruction yhtyeen ideologia on kertoa biisien kautta tämän hetken maailmaa järisyttäviä asioita ja verrainnollistaa niitä fiktiiviseen maailmanlopun eepokseen.

Ensimmäinen single ’Silvery Fields’ julkaistiin kaksi viikkoa siitä, kun Remains of Destruction näki ensimmäistä kertaa päivänvalon 25.09.2020, ja se valikoitui ensimmäiseksi biisiksi siksi, että kirjoitin sen jo vuosia sitten, ja se jäi syystä tai toisesta pöytälaatikkoon pölyttymään.

Sen aika oli nyt, ja biisin teema sopi mielestäni hienosti esikoiseksi, sillä se kertoo siitä, kun kaikki on jo menetetty ja sun täytyy ottaa itseäsi niskasta kiinni ja vaan kapinoida tiesi takaisin huipulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Biisiin saatiin mukaan liuta tekijöitä, kuten mahtavaääninen Felipe Del Valle taustalauluihin ja laulusovituksiin sekä varsin loistava tuottaja, Arion-yhtyeestä tuttu Topias Kupiainen, joka on tuottanut ja miksannut tämän kappaleen.

Meillä on tavoitteena julkaista 2 biisiä lisää vielä tänä vuonna, ja ensi vuoden alusta lähdetään rakentamaan bändiä eteenpäin uusien jäsenkiinnitysten ja toivottavasti vallitsevan tilanteen salliessa myös keikkailemaan.”

Kokoonpano:
Jesse Yrjölä – laulu, basso
Timo Pelkonen – kitara
Janne Ollikainen – rummut

Yhtyeestä löytyy lisätietoa yhtyeen kotisivuilta sekä Facebook– ja Instagram-sivuilta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Silvery Fields” -lyriikkavideon voit katsoa tästä: