Uutusslevyjä syyssateisiin: luvassa esimerkiksi Korpiklaania, Wolfhearita ja Deicideä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.8.2018

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine päätti kerätä avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Syksyn koittaessa myös bändien julkaisutahti on kova. Syyskuussa luvassa on paljon uutta musiikkia niin legendoilta kuin vähän tuoreemmiltakin bändeiltä.

Krisiun – Scourge of the Enthroned

Brasilialainen death metal -jyrä julkaisee kolmen vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia, jonka myötä niskalihakset varmasti saavat kyytiä. Veljeksiltä sopii aina odottaa kylmää kyytiä; toivottavasti nytkään ei tarvitse pettyä. Ainakin levyltä julkaistut ensimmäiset biisit nostavat odotusta.

Korpiklaani – Kulkija

Syyskuun alussa saadaan kuultavaksi uutta humppaa, kun Korpiklaani julkaisee “Kulkijansa” Nuclear Blastin suotuisalla avustuksella. Epäilenpä, että jokunen kaljakolpakko saattaa kumoutua tätä levyä kuunnellessa. Bändi on julkaissut jo neljän biisin verran esimakua tulevalta albumilta, ja kyllähän nuo hyvin tutulta Korpiklaanilta kuulostavat.

Suicidal Tendencies – Still Cyco Punk After All These Years

Vanhat punkkarit ne vain jaksavat! Jo 80-luvun alusta asti toiminut Suicidal Tendencies julkaisee syyskuussa ties monennenko levynsä. Nyt ollaan jo legendojen äärellä. Tämä saa muutamankin huivipään hymyilemään varmasti melkoisen leveästi.

Uriah Heep – Living the Dream

Legendoista puheen ollen… Nyt saadaan kuultavaksi pitkän linjan bändin musiikkia, jota varmasti aina odotetaan suurella mielenkiinnolla. Uriah Heep saa pian puhaltaa 50 kynttilää kakustaan, ja “Living the Dream” on jo yhtyeen 25. täyspitkä, mikä kyllä laittaa nöyrästi ottamaan hatun pois päästä. Harva bändi kykenee enää tähän.

Profane Omen – Ooka

Profane Omen on pitänyt julkaisuissa noin neljän vuoden tauon, mutta nyt hiljaisuus murretaan. Tältä bändiltä on totuttu kuulemaan groovaavaa metallia hienolla asenteella. Jatkuuko sama linja myös syyskuun lopulla julkaistavalla levyllä? “War Boy” -single vierailijoineen jättää ainakin minut hiukan hämilleen, mutta kuultavaksi jää, mitä tekee kokopitkä.

Turmion Kätilöt – Universal Satan

Veikkaanpa, että syyskuussa saadaan kuultavaksi levytys, joka tulee nousemaan melko korkealle myyntitilastoissa. Turmion Kätilöt on vuosien ajan niittänyt mainetta ahkeralla keikkailullaan Suomen jokaisessa kolkassa. Nyt pääsee todistamaan, miten tämä diskometalli toimii uudella levyllä, jolla kuullaan välillä myös englannin kieltä.

Aborted – TerrorVision

Myös Euroopasta saadaan syyskuun lopulla uutta death metalia, kun hollantilainen Aborted laittaa myllyn pyörimään levynsä tahdissa. Levyn nimikkokappaleessa vierailevana vokalistina kuullaan myös Septicfleshin Seth Siro Antonia. Aborted ei takuulla turhaan hidastele tälläkään levyllä!

Archgoat – The Luciferian Crown

Tämä on ainakin itselleni syyskuun odotetuin kotimainen julkaisu. Levyn julkaisee Debemur Morti Productions, ja odotettavissa on taattua saatanallista kaahausta. Bändi lähtee loppuvuodesta kiertueelle Mardukin kanssa, joten jos sattuvat kohdalle, kannattaa uudet biisit katsastaa myös live-olosuhteissa.

Deicide – Overtures of Blasphemy

Glen Benton kavereineen on päässyt jo 12. albumiinsa asti. Benton itse on sanonut, ettei uusien biisien kanssa haluttu pitää kiirettä, joten maailma sai odottaa tätä uutukaista viiden vuoden verran. Toivottavasti odotus todella palkitaan. Tuskinpa tätä bändiä uskaltaa kuitenkaan Suomeen keikalle asti toivoa…

Vreid – Lifehunger

Norjalaisen black’n’roll -yhtyeen edellisestä levystä on kulunut kolmisen vuotta, joten on hienoa saada siltä kuultavaksi uutta materiaalia. Bändi on harmillisesti jäänyt monen maanmiehensä jalkoihin, mutta jos et ole siihen aikaisemmin tutustunut, voisi nyt olla hyvä hetki. Ainakin levyn nimibiisi lupailee hienoa keskitempoista meininkiä.

Voivod – The Wake

Syksymmällä Suomeenkin saapuva kanadalainen Voivod on sekin tahkonut thrashiä urallaan jo vuosikymmeniä. On hienoa, miten hyvin yhtye on onnistunut pitämään settinsä kasassa vielä kitaristi Piggyn kuolemankin jälkeen. Ehkäpä nämä progressiivisia sävyjä maalailevat rässärit räjäyttävät potin syyskuussa.

Wolfheart – Conctellation of the Black Light

Tässä on varmasti Suomen metallipiireissä hyvinkin odotettu levy. Tuomas Saukkosen tekemiset saavat monen aina innolla miettimään, mitä seuraavaksi on luvassa. Ainakin ensimmäisten näytteiden perusteella syyskuun lopulla kuultavaksi on tulossa tutun turvallista Wolfheartia.

Rytmihäiriö – Gambinapsykoosi

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kannattaa tulla kotiin levykaupan ja A-marketin kautta. Tummanpunaisena puhuva (muovi)pullo huulille ja Rytmihäiriön uusin lätty soittimeen, niin viikonloppu lähtee varmasti käyntiin vauhdilla!