V For Violence – the Book Of V

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.8.2015

Helsingistä kajahtaa, kun V For Violence julkaisee ensinmäisen albuminsa kuuden vuoden ideoinnin jälkeen. Vuonna 2009 julkaistu debyyttialbumi ”The Cult Of V” keräsi jo suosiota, ja yhtye keikkaili tämän jälkeen aktiivisesti monta vuotta hioen samalla uusia ideoita tulevaa lättyään varten. Tuottiko kuuden vuoden ihmettely sitten tulosta?

Levy lähtee vauhdikkaasti käyntiin ilman mitään sen ihmeellisempiä introja. Luvassa on raakaa takomista svengaavalla otteella. Aikaisempaan tuotantoon verrattuna kuullaan enemmän Slipknotilta tuttuja kilahduksia ja kolahduksia yhdistettynä dj-levyjen ”skrätsäämiseen”. Myös laulaja luottaa enemmän karjumiseen ja melkein suoraan huutamiseen kuin rauhallisempaan laulutyyliin. Slipknotin vaikutuksen yhtyeeseen kuulee muutenkin koko levyn ajan. Kappaleet eivät todellakaan kopioi suoraan tältä yhtyeeltä, mutta lätyn pyöriessä ei voi välttyä tietynlaisilta viboilta. Mutta vaikka kappaleet antavatkin fiiliksiä tämän metallijätin suuntaan, on V For Violence kuitenkin löytänyt oman punaisen lankansa, jota seurata. Ja vastaanlaista on vaikea löytää äkkiä muualta. Tällä helsinkiläisellä viisikolla on hyvin omalaatuinen ote musiikkiinsa, mikä tekee siitä hyvää kuunneltavaa.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”The Book Of V” onnistuu yllättämään myös sen takia, että siltä ei löydy yhtäkään keskenään samanlaista kappaletta. Vaikka omalaatuinen genre pysyy tiukasti hallussa, silti yhdenkään kappaleen aikana ei tule fiilistä, että olisi joskus kuullut tällaista aikaisemmin. Samaten yhtye ei tyydy käyttämään vain tietynlaisia tekniikoita kappaleissa, vaan sekaan on onnistuttu hämmentämään punkkia, jazzia ja hyvin monesta eri genrestä revittyjä kikkailuja, niin rummuilla kuin kitaroillakin.

Muistan aikoinani, kun V For Violence julkaisi ensinmäisen sinkkunsa ”Boy Called Fucker”, jota tykitin menemään teininä lähes päivittäin ja tykitän edelleenkin silloin tällöin. Tämän julkaisun jälkeen en kuitenkaan kuullut yhtyeestä pahemmin mistään (lukuun ottamatta paria vahingossa Youtubesta löydettyä kappaletta) ja luulin jo tämän poppoon olevan mennyttä. Kun otin tämän albumin arvosteluun, en olettanut mitään isoa, mutta on hienoa olla taas väärässä.

”The Book Of V” ei ole täydellinen levy. Se on ruma, se on raaka, se on nopea, ja siinä on jotain erikoista asennetta, minkä takia se toimii aivan mahtavasti. Jos yhtye on hukkunut joskus sinultakin, nyt on oikea aika palata takasin Vee niinkuin Väkivallan pariin. Muutenkin tätä voi suositella kaikille, jotka kaipaavat pientä suomalaista aggressiota ja asennetta elämäänsä.

8½/10

Kappalelista:
1. The Hated Saint
2. The Downfall Pt.I: To Feel Alive
3. Never Enough
4. Like It Like That
5. I Need You
6. A Place To Fill
7. God On A Trial
8. Sodomedia
9. Not A Word
10. What The Fuck!
11. The Downfall Pt. II: Amourageddon

https://www.facebook.com/VforVIOLENCE?fref=ts

Kirjoittanut: Jussi Nurmi

 

 

 

 

 

 

 

 

Luetuimmat

Uusimmat