Vaasa Festival julkisti 10 uutta esiintyjää

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.2.2022

Suomen kauneimmalla festivaalialueella meren rannalla järjestettävä Vaasa Festival julkaisee 10 uutta artistikiinnitystä! Aikaisemmin julkaistujen TOTO:n, Tomas Ledinin, Kaija Koon ja BEHM lisäksi ohjelmistoon lisätään nyt Lauri Tähkä, Haloo Helsinki!, Apulanta, Maustetytöt X Agents, Ellinoora sekä monia muita! Vaasa Festival järjestetään ensi kesänä jälleen kolmipäiväisenä 4.-6.8.2022. Ohjelmistoon on kiinnitetty 10 uutta kotimaista artistia, mutta lisää julkaisuja on yhä luvassa!

Elokuussa Sisäsatamassa nähdään Vaasa Festival täynnä tähtiesiintyjiä. Seitsemännen kerran järjestettävä festivaali julkaisee nyt kymmenen kotimaista esiintyjää ohjelmistoonsa.

HALOO HELSINKI!
APULANTA
LAURI TÄHKÄ
AGENTS & MAUSTETYTÖT
ELLINOORA
ERIN
MICHAEL MONROE
VIIVI
BESS
JANNIKA B

Mukana ovat kovasti toivottuja nimiä kuten näyttävän paluun tehnyt Haloo Helsinki!, Apulanta ja Lauri Tähkä sekä täysin uusia nimiä Vaasa Festivalin ohjelmistossa kuten legendaarinen Agents & Maustetytöt, ihastuttavat Erin ja Ellinoora, energisestä showsta tunnettu Michael Monroe, UMK-ehdokkaana ja soittolistojen kärjessä oleva BESS, kovassa nosteessa oleva VIIVI sekä ihastuttava juuri uuden kappaleen ”Mania” julkaissut Jannika B.

Aikaisemmin Vaasa Festival on jo julkaissut ohjelmistoon mm. seuraavat esiintyjät: Yhdysvaltalainen TOTO, ruotsalaiset Tomas Ledin, Miriam Bryant ja Molly Sanden sekä Kaija Koo, Vesterinen Yhtyeineen ja BEHM.

VAASA FESTIVAL 2022 PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMISTO:

TORSTAI 4.8.2022

TOTO (USA)
Agents X Maustetytöt
Erin
Arttu Wiskari
Brother Firetribe
BESS

  • lisää esiintyjiä julkaistaan kevään 2022 aikana

PERJANTAI 5.8.2022

Tomas Ledin (SE)
Haloo Helsinki!
Apulanta
Miriam Bryant (SE)
BEHM
Vesterinen Yhtyeineen
Ellinoora
Jannika B

  • lisää esiintyjiä julkaistaan kevään 2022 aikana

LAUANTAI 6.8.2022

Lauri Tähkä
Molly Sandén (SE)
Kaija Koo
Michael Monroe
J.Karjalainen
Ressu Redford
VIIVI

  • lisää esiintyjiä julkaistaan kevään 2022 aikana

Festivaalin promoottori Tommi Mäki kertoo tapahtumasta seuraavaa:

”Olen erittäin ylpeä ohjelmatiimimme työstä, sillä onnistuimme saamaan ensi kesän Vaasa Festivaliin kaikki ne artistit, joita lähdimme tavoittelemaan. Nyt julkaistut kotimaiset suurnimet kuten Haloo Helsinki!, Lauri Tähkä ja Apulanta täydentävät aikaisemmin julkaistujen ulkomaalaisten stadionluokan artistinimien listaa.

Vaasa Festival on onnistunut kasvamaan suosiossa merkittäväksi suureksi festivaaliksi ja palauttanut Vaasan sekä Pohjanmaan Suomessa festivaalikartalle. Viimeiset kaksi vuotta festivaali on järjestetty mukautetuin järjestelyin koronapandemian aikana onnistuneesti. Näiden vuosien aikana olemme halunneet toimia etulinjassa vastuullisina tapahtumajärjestäjinä luoden uskoa tuleville vuosille koko toimialalle mahdollistaen tuhansille työntekijöille ja artisteille työskentelymahdollisuuksia.

Odotamme tulevan kesän tapahtuman järjestettävän normaalioloissa täydellä kapasiteetilla ja tuotannolla. Sisäsataman festivaalialueen maksimikapasiteetti päiväkohtaisesti on 10 000 kävijää ja odotamme kesän 2022 tapahtuman jokaisen festivaalipäivän tulevan loppuunmyydyksi. Näin Vaasa Festival kävijämäärä kohoaisi peräti 30 000 kävijään yhteensä.

Ohjelmistossa on jo nyt yli 20 esiintyjää, mutta tulemme julkaisemaan festivaalin toiselle esiintymislavalle myöhemmin kevään aikana vielä merkittävän määrän lisää artistikiinnityksiä.

Teemme tapahtuman aluesuunnitteluun lisäyksiä aikaisempaan ja pyrimme hyödyntämään entistä laajemmin sisäsataman aluetta ja meren läheisyyttä tapahtumajärjestelyissä. Festivaalin erittäin tasokas ruoka- ja juomamaailma laajentuu entisestään tulevalle vuodelle kun pääsemme täysin uusien makumaailmojen pariin.”

Festivaalin kehitysjohtaja Matias Rosström kertoo festivaalista puolestaan seuraavaa:

”Vaasa Festival on kasvanut vuosi vuodelta suositummaksi tapahtumaksi, mistä olemme erittäin kiitollisia. Haluamme luoda perinteen, josta pohjalaiset voivat olla ylpeitä. Tänä vuonna panostamme entistä enemmän yhteistyöhön Ruotsin sekä Uumajan kanssa ja haluammekin tuoda tapahtuman myös heille tutuksi. Tavoitteena on löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia ruotsalaisten toimijoiden kanssa, ja mahdollistaa parhaat logistiset mahdollisuudet festivaalivieraille.”

Kesän 2022 festivaalin pääyhteistyökumppaneina toimivat Vaasan Sähkö, Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Original Sokos Hotel Royal Vaasa sekä Hartwall.

Vaasa Festivalin kaikki lipputyypit ovat myynnissä nyt NetTicketissä ja Lippu.fi sivustoilla! Vaasa Festivalin VIP- lipuilla on ollut erittäin kova kysyntä ja yksittäisiä VIP- lipputyyppejä onkin enää todella rajoitetusti jäljellä, joten toimi heti!

Hyödynnä tarjous! Vaasa Festivalin pääyhteistyökumppani Vaasan Sähkö tarjoaa kolmen päivän normaaliliput hintaan 129,90€ (norm.169,90€).