Vaasa Festival laajenee kolmipäiväiseksi: festivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

Vaasan sisäsatamassa 6.-8.8.2020 järjestettävä -Music, Food & Wine julkaisee seitsemän ensimmäistä artistiaan. Samalla myyntiin tulevat kaikki festivaalin lipputyypit. Keväällä 2020 julkaistaan Vaasa Festivalin ulkomaalainen pääesiintyjä. Luvassa on lisäksi myös muita lukuisia erittäin kovia kotimaisia ja ulkomaalaisia artistilisäyksiä.

Viisivuotista juhlavuottaan viettävä festivaali tavoittelee kolmen päivän aikana yhteensä 25 000 kävijää. Festivaalin torstaipäivä 6.8.2020 on ilmainen ja avoin. Lisäpäivä on samalla Vaasan Taiteiden yö, joka juhlii ensi kesänä 30v- juhlavuottaan. Luvassa on siis todellinen superviikko Vaasassa huippuesiintyjien kera.

Vaasa Festivalin ensimmäisiä kiinnityksiä ovat: kotimaan ehdottomasti yksi tämän hetken suosituimmista miesartisteista Lauri Tähkä, kaksi vuotta sitten Ratinan stadionin loppuunmyynyt , harvoin kotimaassa viime vuosina keikkaillut metalliyhtye  sekä Hartwall Areenalla ensi vappuna huikeaa soolouraansa omalla konsertilla juhlistava J.Karjalainen. Vaasa Festivalissa nähdään lisäksi kaksi erittäin pitkän linjan kotimaista yhtyettä:  Pauli Hanhiniemi solistinaan sekä Ilkka Alangon johtama Neljä Ruusua.

EPPU NORMAALI
Eput ovat ihastuttaneet suomalaisia jo yli 40-vuoden ajan, eikä loppua näy! Vuosien varrella lukuisia halleja täyttäneen Manserockin suurnimen ehdoton kohokohta uralla oli vuosi 2016, jolloin Eput järjestivät Tampereen Ratinan stadionilla loppuunmyydyn, yli 25 000 lippua myyneen 40v- juhlakonsertin. Sittemmin yhtye on kiertänyt ahkerasti Suomen festivaaleja ja Eput nähdään nyt vuosien tauon jälkeen ensi kesänä Vaasassa! Eppu Normaalin tuplakokoelma levy Repullinen hittejä, on Suomen kaikkien aikojen toisiksi myydyin levy ja hittejähän heiltä löytyy! Tunnetuimpiin biiseihin lukeutuvat muun muassa Murheellisten laulujen maa, Tahroja paperilla, Vuonna’85, Joka päivä ja joka ikinen yö.

SONATA ARCTICA
Sonata Arctica on maailmallakin nimeä saanut kemiläinen metallibändi. Sonata Arctican musiikkityyliä kuvaillaan usein melodisena metallina, mutta uusimissa albumeissa tyyli on saanut progressiivisen metallin vivahteita. Bändi julkaisi Talviyö albuminsa tänä kesänä ja onkin parasta aikaa maailmankiertueellaan, joka on kiertänyt niin Amerikkaa kuin Eurooppaa. Heidän kenties kuuluisimpia hittejään ovat muun muassa: Tallulah, Paid in Full, FullMoon, sekä Replica. Sonata Arctica tarjoaa varmasti upean shown, joka ei jätä ketään kylmäksi.

KOLMAS NAINEN
Tämä yhtye on vaikuttanut suomirockin kartalla jo yli 35-vuotta ja he ovat julkaisseet huiman määrän kaikkien tuntemia klassikoita kuten, Tästä asti aikaa, Valehtelisin jos väittäisin, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Hyvää ja kaunista. Yhtyeen kymmenes studioalbumi Linjassa julkaistiin syksyllä 2019. Yhtyeen solisti Pauli Hanhiniemi kommentoikin levyn nimen kuvaavaan heidän musiikillista matkaansa, he tietävät millainen soundi Kolmannella Naisella tulee olla ja uusi albumi tarjoileekin juuri sitä. Luvassa onkin siis keikka täynnä uusia ja vanhoja hittejä.

NELJÄ RUUSUA
Yhtenä suomalaisen musiikin ikonina tunnettu yhtye sekoittaa musiikissaan sujuvasti pop ja rock -vivahteita. Maineikkaaseen 35 vuoden uraan mahtuukin huikea liuta hittejä kuten, Poplaulajan Vapaapäivä, Juppihippipunkkari, Hunningolla, Valuva Taivas, Popmuseo ja niin edelleen. Neljä Ruusua julkaisi lokakuussa 2019 myös uuden biisin Surutulitus. Elokuussa  pääsemmekin nauttimaan varmasti niin takuu varmoista hiteistä kuin uudemmasta tuotannosta.

LAURI TÄHKÄ
Teuvan Horon kylästä kotoisin oleva Lauri Tähkä tuo pohjalaisväriä festivaalin ohjelmistoon. Tähkä  aloitti musiikkiuransa Lauri Tähkä & Elonkerjuu yhtyeessä, mutta vuodesta 2011 asti hän on keikkaillut soolona bändinsä Revohkan kanssa. Laurin viimeisin albumi Meidän tulevat päivät julkaistiin tänä vuonna ja se on rikkonut jo platinarajan. Levyltä löytyvät hitit kuten Palavaa vettä, Mä en pelkää ja Jääkukkia. Tähkä on ollut mukana myös Vain Elämää ohjelman kymmenennellä tuotantokaudella. Juhlakaudella häneltä on nähty monia sykähdyttäviä vetoja, joiden tunnelma on välittynyt aina kotisohville asti. Tähkä onkin tämän hetken ehdottomasti halutuimpia kotimaisia miesartisteja.

J.KARJALAINEN
J.Karjalainen on yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista laulajista ja lauluntekijöistä. Karjalaisella on takanaan jo huikea 38-vuoden ura, jolle mahtuu lukematon määrä koko kansan klassikoita, kuten Doris, Mennyt Mies, Ankkurinnappi, Missä se Väinö on, Hän jne. Karjalaisen uusin levy Sä Kuljetat Mua, ei tehnyt poikkeusta ja nousi virallisen albumilistan ykköseksi. Artisti järjestää vappupäivänä 2020 oman konsertin Helsingin Hartwall Areenalla.

“Kesän 2020 Vaasa Festivalin ohjelman rakentaminen on edennyt erittäin onnistuneesti. Jo nyt kovatasoisen ohjelman lisäksi ulkomaalainen, erittäin paljon toivottu pääesiintyjä julkaistaan alkukeväällä 2020. Luvassa on myös useita muita lisäyksiä. Jo tässä vaiheessa voidaankin sanoa festivaalin siirron elokuulle olleen etenkin ohjelman hankinnan kannalta erittäin hyvä strateginen liike.

Monipuolisen ohjelman lisäksi tapahtuma tarjoaa myös tänä vuonna upean miljöön merenrantamaiseman ja kauniin puiston myötä. Festivaalialueeseen kuuluvat edellisen vuoden tapaan alueen kaksi kaksi ravintolaa, Strampen sekä Sisäsataman Terassi. Festivaali laajenee juhlavuotenaan kolmipäiväiseksi.

Torstain 6.8. ohjelman osalta teemme tiivistä yhteistyötä kaupungissa samaan aikaan järjestettävän Taiteiden yön kanssa. Päätimme toteuttaa torstain myös kokonaisuudessaan ilmaispäivänä, eli alueelle on vapaa pääsy koko päivän ajan. Torstaina kaikki festivaalin ruoka- ja viinikylän pisteet ovat jo auki ja luvassa on myös musiikillista ohjelmaa. Ilmaispäivänä lavalla on luvassa etenkin nousevia kotimaisia ja Vaasan seudun yhtyeitä. Koska alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta, on myös lisäpäivän ohjelma K18. Torstain kävijämäärän odotamme kohoavan yli 8000 kävijän, minkä johdosta nostamme kokonais- kävijätavoitteemme kesälle 2020 25 000 kävijään oheistapahtumineen. Tämä nostaisi Vaasa Festivalin suurten suomalaisfestivaalien joukkoon.

Viime kesänä hurjasti kehittyneen Food & Wine Tasting- osioon tavoitteemme on saada mukaan yli kaksikymmentä juoma- ja ruokabrändiä kotimaasta ja ulkomailta. Food & Wine -kylässä on mahdollista maistella mm. eri viinejä ja oluita pienin annoksin.”

 -Tommi Mäki, promoottori

Vaasa Festival – Music, Food & Wine
Paikka: Vaasan Sisäsatama – Vasa Inre Hamnen
Aika: 6.-8.8.2020
Ikäraja: K18

Yhden päivän liput:
69,90€ perjantai tai lauantai ennakkolippu

Kahden päivän liput:
80,00€ Vaasan Sähkön asiakkaille 31.3.2020 saakka, tai niin kauan kuin tarjouslippuja riittää
99,90€ hinta voimassa 31.12.2019 saakka, tai niin kauan kuin tarjouslippuja riittää
109,90€ hinta voimassa 1.1.2020 alkaen

Vaasan Sähkö yhden päivän VIP-liput:
Vaasan Sähkö VIP yksi päivä 129,90€
Vaasan Sähkö Deluxe VIP yksi päivä 159,90€

Vaasan Sähkö kahden päivän VIP-liput:
Vaasan Sähkö VIP kaksi päivää 189,90€
Vaasan Sähkö Deluxe VIP kaksi päivää 249,90€

Kaikki hinnat sisältävät palvelumaksut.

Vaasan Sähkö VIP-liput sisältävät mm. ilmaisen narikan, Vaasan Sähkö VIP-alueen palvelut sekä ilmaisen sisäänpääsyn jonon ohi virallisille jatkoille. Deluxe VIP sisältää lisäksi tasokkaan kolmen ruokalajin illallisen Strampen -ravintolassa festivaalialueella.

Lipunmyynti alkaa 11.12.2019 keskiviikkona klo 12.00 

www.lippu.fi/vaasafestival

www.netticket.fi/vaasafestival

NETTISIVUT
Vaasa Festival -Music, Food & Wine: www.vaasafestival.fi

Kommentoi julkaisua