Vaasa Festivaleilla ei korona-tartuntoja – tapahtuma oli kesän 2020 suurin festivaali

Vaasa Festival järjestettiin 7.-8.8.2020 Vaasan Sisäsataman alueella toimivin erityisjärjestelyin. Viranomaiset ovat vahvistaneet tiedon, että Vaasa Festivaleilta ei ole tullut yhtään uutta tartuntaa eikä festivaalilla ole tapahtunut joukkoaltistumisia koronavirukselle. Tapahtuman järjestelyt ovat saaneet runsaasti valvovilta viranomaisilta kiitosta sen ensiluokkaisista turva- ja hygieniajärjestelyistään. Tapahtuman aikaisissa viranomaistarkastuksissa ei havaittu lainkaan puutteita.

Asiakkaiden terveys ja turvallisuus on ollut meille aina ensiarvoisen tärkeää ja teimmekin kattavan erityisvarautumis-suunnitelman festivaalin toteutuksen osalta yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Alueen kapasiteettia rajattiin aiemmista vuosista, sekä siivoukseen panostettiin erityistä huomiota. Asiakkaille varatut veloituksettomat kasvomaskit, kymmenet käsienpesupisteet sekä useat sadat käsidesipisteet olivat vain osa näkyviä hygieniatoimia. Siivous- ja hygieniatiimimme yhdessä siivousmanagerimme kanssa tekivät upeaa työtä! Kuten myös asiakkaamme, jota noudattivat ohjeistuksia turvaväleistä erinomaisesti. Uskomme että suuri vaikutus onnistumiseen oli myös sillä, ettei tapahtumasta päässyt välillä poistumaan alueen ulkopuolelle minimoidaksemme kontaktien määrän ihmisten välillä. Näin pystyimme luomaan turvallisen festivaalikokemuksen asiakkaillemme. Kaikin puolin olemme todella tyytyväisiä että Vaasa Festival saatiin vietettyä turvallisesti erityistoimien avulla. Tapahtuman toteuttamiseksi teimme valtavan työn kattavine suunnitelmineen. Tekemämme suunnitelmat festivaalin järjestämiseksi poikkeusoloissa ovat vapaasti kaikkien tapahtuma-alan toimijoiden käytettävissä. Tällä haluamme omalta osaltamme auttaa myös muita toimijoita. Olemme suunnanneet katseemme jo ensi vuoteen, jolloin Vaasa Festival järjestetään 5.-7.8.2021 ” sanoo tapahtuman promoottori Tommi Mäki.

Tänä kesänä vuonna 2020 Vaasa Festival oli kävijämäärältään Suomen suurin festivaali. Kolmen päivän aikana Vaasan sisäsataman alueella vieraili 14 300 kävijää. Tapahtumajärjestäjä on ylpeä tästä erityisvuoden saavutuksesta, mikä nostaa Vaasan kerralla festivaalikartalla Suomen kärkeen.

Tapahtuman järjestäminen työllisti suoraan tai välillisesti yli 500 henkilöä reilun viikon ajaksi Vaasaan. Korona-epidemian myötä tapahtuma-ala on kokenut suuren kolauksen kun yhä useammat tapahtumat on jouduttu peruuttamaan. Vaasa Festivalin järjestäminen turvallisesti on ollut erittäin iso, mutta tärkeä työ. Tapahtumajärjestäjä haluaakin kiittää asiakkaita sekä kaikkia työntekijöitä, sillä yhdessä teimme turvallisen tapahtuman.

Kommentoi julkaisua