Vaasalaiselta Riffteralta uusi albumi tammikuussa: ”Eye Of The Storm” -kappaleen video katsottavissa

Vaasalaisen metalliyhtye Riffteran uusi albumi ”Across the Acheron” julkaistaan 18.1.2019 Inverse Recordsin kautta. Levy on jatkoa melodista death metallia ja thrash metallia sekoittavan yhtyeen debyytille, ”Pitch Black”, joka julkaistiin vuonna 2015.

”Huomattavasti odotettua kauemmin tässä meni, mutta nyt Across the Acheron on vihdoinkin valmis julkaistavaksi”, Riffteran toisesta kitarasta ja ärhäkkäämmistä vokaaleista vastaava Janne Hietala kommentoi.

”Tavoitteena oli ottaa kehitysaskelia vähän jokaisella rintamalla debyyttiin verrattuna ja olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen. Rehellinen ja ei lainkaan puolueellinen mielipiteeni on, että saimme aikaan selvää kehitystä niin musiikin, lyriikan kuin tuotannon kanssa.”

”Jos verrataan Across the Acheronin ja Pitch Blackin musiikillista antia, niin sanoisin, että ilmaisumme on saavuttanut uuden tason molemmissa ääripäissä; jotkut osat uudella albumilla ovat brutaalimpia kuin mikään, mitä teimme Pitch Blackilla ja sitten taasen jotkut kappaleet ovat suoraviivaisempia ja melodisempia kuin aiemmin. Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että rakennuspalikat ovat pysyneet samoina, mutta kirjoitus- ja esitystaidot ovat kehittyneet.”

Yhtye on kohdannut yhden kokoonpanomuutoksen sitten viime julkaisun – tai oikeastaan lisäyksen, sillä ensimmäisen albumin rummut nauhoitettiin sessiojäsenen avulla:

”Tämä on uuden rumpalimme Ville Härkösen ensiesiintyminen ja tuloksesta kuulee, että kaveri tykkää pitää itsensä kiireisenä setin takana.”

Kappalelista:
1. Burning Paradise
2. Two Sides of the Story
3. Eye of the Storm
4. Cutthroat Game
5. Cry Wolf
6. Warmonger
7. Deep Waters
8. Across the Acheron

Kommentoi julkaisua