Vahvan taustan omaava Deus De Caos julkaisi uuden videon ”Aaveiden talossa” tulevalta albumilta

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 18.2.2022

Alkuvuodesta 2021 Vuorio ja Aaltonen alkoivat hahmotella ideaa yhteisestä bändistä. Ideaa kypsyteltiin ja mukaan suunniteltiin paria ulkomaalaista jäsentä, mutta tästä vaiheesta ei jäänyt jäljelle yhtyeestä kuin nimi Deus De Caos.

Sitten päädyttiin kysymään mukaan entuudestaan tuttuja tamperelaisia muusikoita ja pian oli koossa miehitys, jonka CV on todella vakuuttava. Yhtyeen jäseniltä löytyy kokemusta muun muassa sellaisista bändeistä kuin Prestige, Coronary, Rytmihäiriö, Painajainen, Warmath, Two Witches, Kiljuvelka-70, Riistetyt, Pyhät Nuket ja Harmony Garden.

Ensimmäiset treenit olivat maaliskuun 2021 puolivälissä. Biisejä alkoi syntyä välittömästi, varsinkin kun kaikki toivat sävelkortensa samaan musiikilliseen kekoon. Heinäkuun alussa oltiin jo siinä pisteessä, että aloitettiin ensimmäisen levyn nauhoitukset.

Aikaisemmin tulevalta albumilta on julkaistu singlet ”Aurinkotanssi” ja ”Sabotaasia”. Nyt yhtye on julkaissut kolmannen singlen ja videon nimeltä ”Aaveiden talossa”.

Tummansävyistä ja synkkää post-punkkia sisältävä LP ilmestyy keväällä 2022 ja sen julkaisee Hiljaisten Levyjen kanssa yhteistyössä Swamp Music!

Deus De Caos on: Aku Kytölä – kitara,  Lazze Aaltonen – laulu, Pate Vuorio – rummut, Nalle Rissanen – basso, Timo Väänänen -kitara, Jyrki Nieminen – koskettimet

Luetuimmat

Uusimmat