Vaiettu – Demo 2010

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.2.2012

Vaiettu soittaa omin sanoin ”metallimusiikkia höystettynä örinäpörinällä”. Arvostelun saa nyt bändin viimeisin ”Demo 2010”, joka on todellakin parin vuoden takainen mutta arvostellaan, koska tajusin sen vasta puolessa välissä arvostelua tekoa.

2008 perustettu Vaiettu ei raaski paljoa tietoa itsestään antaa, joten hyökätään suoraan ”Demo 2010:n” kimppuun. Tuotannollisesti ilmeisesti kotistudiossa nauhoitettu demo sisältää kolme biisiä, joista yksi vedetään suomeksi ja loput englanniksi. Soundit eivät ole siis maailman parhaat, ja varsinkin kitarat kuulostavat ponnettomilta ja muovisilta. Muuten soundit on ihan ok. Vokaalit hoituvat pääosin räkäisellä huudolla, joka onkin parasta antia bändissä. Muutamat puhtaat osuudet tulee varsin voimattomasti ja epävireisesti.

”Demo 2010” sisältää kolme biisiä, jotka ovat keskenään tyylillisesti hyvin erilaisia. Levyn ainut suomenkielinen biisi ”Harha-Askel” on hyvin perinteistä ”suomihevi”-matskua, kun taas oudosti nimetty ”M.H.W.F.O” on lähempänä ruotsalaisia death metal bändejä. Demon loppuun heitetty ”Dead Is Better” menee taas lähemmäksi heavy metallia. Ainut samana pysyvä asia on soundit ja vokaalit, joskin ”Harha-Askel”-biisissä on puhdasta laulua. Ilmeisesti jätkät eivät ole oikein osanneet päättää, millaista materiaalia ryhtyvät tekemään. Biisit toki saavat olla erityylisiä, mutta jos kappaleen vaihtuessa joutuu tarkistamaan bändin nimen, ollaan pahasti metsässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Demo 2010” ei jätä oikein mitään käteen. Mielestäni demon parasta antia on ”suomihevi”-biisi, vaikka puhdas laulu ei toimikaan kunnolla. Kappaleessa on kumminkin tarttuvuutta, ja se erottuu edukseen muista kolmesta biisistä. Ei kun vaan vähän selkeyttä soittoon, paremman kitarasoundit ja uuden materiaalin tekoon.

5/10

Kappalelista:
01. Harha-Askel
02. M.H.W.F.O
03. Dead Is Better

http://www.myspace.com/vaiettuofficial

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen