Vaihtoehtoisen diskomusiikin metallijyrä Turmion Kätilöt avasi perjantaina Tuska Utopian striimisarjan Suvilahden kaasukellossa

Tuska Utopia 2020

Tuska Utopia vie metalliartistit konsertoimaan kiehtoviin maisemiin, jossa se taltioidaan myöhempää julkaisuajankohtaa varten katsottavaksi. Konsertin lisäksi kuullaan haastatteluja sekä faktoja konserttipaikasta. Ensimmäinen laatuaan oleva Tuska Utopia nähtiin perjantaina 13. marraskuuta. Konsertti on taltioitu Suvilahden kaasukellossa ja jakson artistina toimii Turmion Kätilöt.

Konsertti alkaa kameran kuljettaessa katselijan yläilmoista Suvilahden vanhaan kaasukelloon. Kaasukellon keskusta on ympäröity liekehtivällä kehällä, jonka keskellä bändi odottaa intron päättymisen lisäksi alkutahtia avauskappaleeseen “Naitu”. Kappale soitetaan voimakkaiden pyrotekniikoiden ympäröimänä ja sen päätyttyä siirrytään Samy Elbannan luotsaamaan inserttiin, jossa avataan katselijalle konserttipaikan historiaa, sen nykytilaa ja sijaintia. Insertti oli mukava lisä ja toi välittömän kaipuun kesään, Tuskaan ja toisenlaiseen maailmantilanteeseen.

Konsertti jatkuu kappaleella “Pirun Nyrkki” ja vaikka konsertin settilista koostuu pääsääntöisesti melko tuoreesta materiaalista, kuullaan konsertin aikana lisäksi myös muita vanhempaa tuotantoa edustavia kappaleita, kuten “Teurastaja” sekä kirjoittajan oma suosikki “Grand Ball”. Konsertti itsessään on hyvinkin tuttua ja toimivaa, juuri sitä mitä yhtyeeltä on totuttu näkemään. Laulajat Petja Turunen sekä Saku Solin toimivat hyvänä parivaljakkona, tosin tällä kertaa joskus jopa levottomuuksiin menevät välispiikit loistavat poissaolollaan. Striimi onkin mitä mainioin mahdollisuus tutustua bändiin paremmin, mikäli se ei ole vielä entuudestaan tuttu.

Pimeänä ajankohtana kuvattu konsertti tuo upean raamin pyrotekniikoille sekä valaistukselle, ja keikkatunnelmaan pääsee helposti, sillä valittu sijainti, erinomainen kameratyöskentely ja vaikuttavasti rakennetut tehosteet luovat varsin vaikuttavat puitteet kokonaisuudelle. Kokonaisuus oli toimiva ja toteutuksesta jäi laadukas kuva.

Striimi on nähtävissä sunnuntai-iltaan asti, ja suosittelen tämän katsomaan, mikäli siihen vain on mahdollisuus. Seuraava Tuska Utopia nähdään perjantaina 20. marraskuuta, jolloin puitteiden keskiössä toimii Battle Beast.

Kappalelista:

 1. Naitu
 2. Pirun Nyrkki
 3. Kyntövuohi
 4. Grand Ball
 5. Teurastaja
 6. Turvasana
 7. Dance Panique
 8. Viha Ja Rakkaus
 9. Pyhä Maa
 10. Sano Kun Riittää
 11. Sikiö
 12. Syntisten Laulu