Vaihtoehtoisen maailmanmusiikin suurkokoonpano IANAI julkaisi toisen singlensä

Kirjoittanut Vilma Peltokangas - 19.4.2022

Mystinen maailmanmusiikkikombo IANAI nosti salaisuuden verhoa hieman lisää 15. huhtikuuta julkaistulla toisella julkaisullaan ”Elitha”. Digitaalisen singlejulkaisun ohella kappaleesta julkaistiin Ingo Sporlin toteuttama lyriikkavideo, jossa esiin pääsee vokalisti Ianai Trevenialin käyttämä tuntematon kieli. Yhtye kertoo:

”’Elithan’ viisi minuuttia manaavat esiin muinaista energiaa, jolle ihmiskunta on halki historian antanut monenlaisia nimiä ja muotoja. Sitä voi lähestyä omien uskomustensa ja perinteidensä kautta. Musiikki tuo energiaa jättää maalliset huolet hetkeksi taakse ja hypätä tuntemattomaan. Kun kylmä todellisuus kahlehtii, virtaa musiikki vapaana täynnä auvoa ja tarkoituksen tunnetta. Se muistuttaa valosta, joka on aina läsnä – ei tunneleiden päissä vaan ihmisissä, heidän sormenpäissään ja kielissä, joilla he puhuvat.”

IANAI saapuu muinaisten legendojen takaa mukanaan maailmanmusiikkia ilman rajoja tai konventioita. Ihmisten maailma pääsee kuulemaan viestin 10. kesäkuuta, kun Svart Records julkaisee IANAIn debyyttialbumin ”Sunir”. Kuuntele ja katso lyriikkavideo alta: