Vaihtoehtometallia viikonlopun alkajaisiksi: Volucrinen uusi albumi Kaaoszinen ensisoitossa

Kouvolasta kotoisin oleva, melodista vaihtoehtometallia soittava Volucrine julkaisee tammikuun 11. päivä uuden ”Skywards”-nimisen albuminsa. Yhteistyössä yhtyeen kanssa Kaaoszine tarjoaa nyt lukijoilleen viikkoa ennen albumin virallista julkaisua mahdollisuuden kuunnella levyn kokonaisuudessaan sivustonsa kautta. Voit kuunnella albumin tästä:

Yhtyeen laulaja Jupe Velin on avannut tulevan albumin kappaleita Kaaoszinelle seuraavasti:

1. Utopia
”Haluttiin tällä kertaa aloittaa levy järkälemäisellä instrumentaalilla space rock -irroittelulla. Näkisin tämän jatkumona edellisen levyn lopetukselle, jossa ihmisen koko olemus kohosi ja katosi avaruuteen. Tässä selvästi palataan kiertoradoilta takaisin elämän äärelle.”

2. Done Dealing
Volucrinen vuosien mittaan uudistunutta soundia hienosti tukeva kappale. Uskallettiin panostaa indie rock -henkiseen riffittelyyn, laulumelodioihin ja murskaavimpaan väliosaan, mitä ollaan koskaan kirjoitettu. Lyyrisesti kappale tutkii ihmisen taipumusta vihata erilaisuutta ja pelätä muutosta.”

3. Matterless Measures
”Turhautuneen itku älylaiteaddiktioita, somekulttuuria ja nykyviihdettä kohden. Me kuljemme herkeämättä niskat notkolla naama kiinni puhelimissa, vaikka naapurissa käytäisiin sotaa. Ainoa tauko pidetään Vain Elämää – ja Putous -sarjojen mainoskatkoilla. Kun tulee kysymykseen vaikeat yhteiskunnalliset asiat, puretaan omaa epävarmuuttaan riehumalla netissä foorumeilla, uskaltamatta koskaan todella itse vaikuttaa mihinkään ruudun ulkopuolella. Aggressiivinen ja voimakas metallikappale eeppisellä kertosäegroovella varustettuna.”

4. Guardians
”Vanhemmuuden vastuullisuudesta, valinnoista ja niiden tärkeydestä muistuttava ’Guardians’ kertoo niistä ajatuksista, mitä isäksi tuleminen on itsessäni herättänyt. Kappale edustaa meiltä sitä melodisempaa keskitempoista puolta. Kuulijaa hemmotellaan C-osan jälkeen Jarmon herkullisella kitarasoololla, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi.”

5. Terra Frigidum
”Vuonna 2016 julkaistiin tästä singleversio ja nyt päätettiin vielä kerran nauhoitella se ihan levylle asti. Pakolaiskriisistä, maahanmuuttopolitiikasta ja ihmisarvokysymyksistä heränneitä ajatuksia yhteen pinoava kappale sätkii ja potkii kunnioitettavalla voimalla ja on paikkansa levyllä ansainnut, jopa kerran kierrätettynä.”

6. The Picture
”Suurta kuvaa hahmotellessa on hyvä miettiä, käyttääkö toistuvasti oikopolkuja onneen vai pitääkö kurssin suorana kohti päämäärää. Intohimo ei välttämättä kestä kuin hetken, mutta oikeat valinnat saattavat kantaa koko eliniän. Tässä kappaleessa riffittely ja tunnelmointi on asian ydin. Päätettiin tietoisesti jättää tällä kertaa hitaat ja surumieliset kappaleet minimiin, mutta sellaisena ’The Picture’ loistaa edukseen ’pirteämpien’ lajitovereidensa keskuudessa.”

7. EgoClash
”Taisin mainita indie rock -vaikutteista listan alussa, joita kuulee mielestäni myös tässä. ’EgoClash’ oli ensimmäinen valmiiksi demotettu kappale levylle ja tyrkkäsi tyylillisesti koko albumin tekoprosessia kohti energisempää, progressiivisempaa ja groovaavampaa albumia. Vaikka kappaleen riffikudos on polveileva, tarttuvassa kertosäkeessä mennään suoraan ja melodisesti. Tässä ollaan tappavan rehellisiä siitä, millaiseksi liikaa itseään ihaileva ihminen voi muuttua varomattaan.”

8. The Glacier Plains
”Jos levyn teemana on osaksi ollut itsensä kehittäminen paremmaksi ihmiseksi, soi ’The Glacier Plains’ tässä tehokkaimmillaan. Kappaleen teksti on matka riippuvuuden tai heikkouden viemäreistä oman itsensä täydelliseen itsevaltiuteen. Kappaleen särmikäs yhteissoitto tukee tekstiä täydellisesti tehden tästä ehdottomasti yhden albumin raskaimmista ja voimallisimmista kappaleista.”

9. Uplifted
’Upliftedin’ piti olla osa omaa soolomateriaaliani, jota olen hiljalleen rustaillut pöytälaatikkoon. Mitä pidemmälle uuden -albumin teemat ja sävellykset kuitenkin hahmottuivat, sen varmemmaksi tuli, että halusin kokeilla tätä meidän soittamana ja sovittamana. Rohkeasti albumin popahtavin kappale. Teksti kuvailee omaa suhdettani musiikkiin. Monesti takapakit ja vastoinkäymiset saavat miettimään koko homman järkiperäisyyttä. Jostain kuitenkin se ajatus aina valkenee, ettei sydämellä tehtyä elämänmittaista työtä vaan voi jättää puolitiehen.”

10. Skywards
”Peittelemätön kasarigroove, heavymetal-vaikutteet sekä levyn upein kitarasoolo tekevät tästä ehdottomia suosikkikappaleitani kaikessa energisyydessään. Sisältöpuolella tästä valikoitui levyn nimikkokappale, koska tahdoin albumin kantavan enemmän positiivisen ajattelun soihtua kuin negatiivisen. Optimistinen ’Skywards’ kehottaa olemaan välittämättä liiaksi muiden mielipiteistä ja tähtäämään kunnianhimoisesti kohti omia unelmiaan.”

11. Petrified Angels
”Kovimmista myrskyistä ja pimeimmistä öistä selviävät ainoastaan ne kumppanukset, jotka aina lopulta hallitsevat kahdenkeskisen kunnioituksen ja anteeksiannon taidon. Tämä biisi on ehdottomasti enemmän vanhaan tuotantoon kallellaan, sillä kappaleesta tehtiin aikaisia demoversioita joskus 2012-2013 ”The Lead Heavens” -albumille. Vasta tähän erään sain kappaleen C-osan toimimaan niin, että se kelpasi kaltaistensa joukkoon. Rakastan tämän jyrän thrash-henkistä riffittelyä ja klassista, bändin aikaisemmasta tuotannosta tuttua käyntikorttimelankoliaa.”

12. SunLight
”Nyt ei lopeteta haikein tai murheellisin mielin! Vaikka kaikilla ei elämänlaatu ole kiinni asennevammasta, niin uskaltaisin todeta, että usein elämä ei ole niin synkkää ja vaikeaa kuin siitä tahdomme tehdä. ’SunLight’ on teemaltaan yksi tärkeimmistä albumin viestintuojista, sillä se valaa synkimpäänkin mielentilaan kesän valoa ja ehtymätöntä virtaa. Vain sinä yksin olet vastuussa omasta onnellisuudestasi. Iron Maiden -sointukierrolla ja näin energisellä poljennolla ei voi mennä vikaan. Kaikessa koppavuudessaan yleisönhuudatuskohtineen tämä on eniten odotettu veto uudessa livesetissä omalta osaltani.”

Kommentoi julkaisua