Vaihtoehtometalliyhtye Awake Again julkaisi ensimmäisen singlen ”Enemy” tulevalta EP:ltään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.3.2023

Mitä syntyy, kun System of a Downin hulluus kohtaa Enter Shikarin konemyrskyn, ja tämä yhdistetään Bring Me The Horizonin soundiin? Vastaus on Awake Again!

”No Matter How The World Turns” -albuminsa vuosi sitten julkaissut turkulainen yhtye on nyt uuden EP:n äärellä. Neljä kappaletta sisältävästä paketista ei paljasteta vielä sen tarkempia tietoja, mutta nyt julkaistu sinkku ”Enemy” antaa positiivisia viitteitä vaikuttavasta meiningistä.

Musiikillisesti ”Enemy” kääntää eeppisyys-nupit yhteentoista. Murskaavien riffien ja tarttuvan kertosäkeen lisäksi kappale sisältää ensimmäistä kertaa yhtyeen tuotannossa kokonaisen klassisen orkesterin täydeltä soittimia, perinteisten bändisoittimien lisäksi. Näihin yhtye sai apua Assemble the Chariots – ja ATLAS-yhtyeistä tutulta Kevin Apostolilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tutustuimme Kevinin kanssa viime vuonna Black Box Mikkeli -tapahtumassa, jossa soitimme samana päivänä. Tuolloin kappaleen demossa oli mun tekemät vaatimattomat orkestraatiot. Kun minulle selvisi että Kevin on ’the man’, joka on tehnyt Assemble the Chariotsin upeat orkesteriosuudet, oli pakko kysyä josko häntä kiinnostaisi tehdä meillekin vastaavia. Onneksemme hän suostui ja kappale nousi Kevinin avulla täysin uudelle tasolle”, kertoo yhteen laulaja Österman ja jatkaa:

Muutoin kappale on sävelletty, sanoitettu, äänitetty ja tuotettu yhtyeen toimesta ja isossa roolissa on mukana myös ollut live-esiintymiset viime vuonna yhtyeessä lopettanut kitaristi Kasper Hellström. Lopputuloksen on viimeistellyt viime aikoina Suomen metallikentän kärkinimien joukkoon noussut Rami Nykänen (mm. One Morning Left), joka on miksannut ja masteroinut kappaleen.

Enemy” on kappale totalitarististen hallintojen toimintatavoista, jotka ajavat omaa agendaansa leimaamalla tietyt ihmisryhmät vihollisiksi. Kappaleen sanoitukset ovat saaneet inspiraatiota muun muassa V niin kuin verikosto -elokuvasta, jossa kuvataan fiktiivisen fasistipuolueen nousua valtaan. Aihe on valitettavan ajankohtainen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi, ja kaikki kappaleen kuuntelusta saatavat tuotot ohjataankin Ukrainan sodan uhreille UNICEF:n kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuonna 2013 perustettu Awake Again tunnetaan vahvojen sävellystensä lisäksi räjähtävästä live-esiintymisestään. Lavalla ei turhaa seisoskelua harrasteta, ja solisti Österman on nähty myös pulahtamassa meressä keikan aikana. Yli 5 miljoonaa toistokertaa urallaan kerännyt yhtye on tehnyt paljon keikkoja, joista mainittavimpana esiintyminen Saksassa Wacken Open Air-festivaaleilla osana kansainvälisen Wacken Metal Battle -bändikilpailun finaalia.

Tulevat keikat:
11.3. Rock Hotel, Salo
25.3. Maanalainen, Tampere
6.4. Apollo, Turku
9.4. On the Rocks, Helsinki
28.4. West Coast Billiard, Kokkola
15.7. Metallivuori -festivaali, Turku
+lisää keikkoja julkaistaan kevään aikana

Awake Again on:
Matti Österman – Laulu
Ville Loukola – Basso
Petteri Horn – Rummut
Maron Lahdenperä – Kitara

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat