Vaihtoehtorock-tulokas VANTA:n uusi kappale ”Firstborn” Kaaoszinen ensisoitossa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.6.2023

Helsinkiläinen modernin vaihtoehtorockin tulokas VANTA valmistautuu esikoislevynsä julkaisuun tänä syksynä. Tuore single ”Firstborn” on nyt saanut seurakseen lyriikkavideon, joka sukeltaa biisin ytimeen. Kappale ja video ovat Kaaoszinen ensisoitossa

“Tämä on meille uusi aluevaltaus ja testi, miltä meidän musiikki näyttää ihan erilaisessa kontekstissa. Ennen kaikkea oli tarkotus harjotella uusia tekniikoita, jotta live- ja julkaisumateriaali ei oo sidottu pelkästään perinteisempiin kuviin ja videoihin”, sanoo Lauri Aaltonen, VANTAn kitaristi sekä videon tekijä.

”Firstborn avaa uuden luvun VANTAn kirjoissa. Rohkea loikka uuteen suuntaan polkaisee yhtyeen kesän reippaasti käyntiin. Verrattuna edelliseen sinkkuun Hate in Your Heart, tämä on enemmän upbeat ja tunnelmaltaan todella erilainen. Tässä menee korvat mutkalle, kun tykyttävä tuotanto yhdistyy repiviin kitaroihin”, muu bändi jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tajusimme vain, että voimme tehdä ihan mitä haluamme eikä mikään estä meitä olemasta itsemme. Toivottavasti biisi tuo voimaa samoja asioita pohtiville. Tämä tiivistää kappaleen ytimen: ’So you think you know me? Guess now you know'”.

VANTAn esikois-EP Gone off the Earth julkaistiin tammikuussa 2019. Julkaisua seurasi pari singleä ennen kuin VANTA sai nykyisen nimensä ja muotonsa keväällä 2020. Yhtye tunnettiin aikaisemmin nimellä Felic. Tulevaa debyyttialbumia ovat pohjustaneet singlet ”Count to Zero”, ”Too Rich for My Blood”, ”Stranger” sekä ”Hate in Your Heart”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy